Loukonlahden uimarannalle avataan uusi kesäkahvila – Kahvila Kesämökissä myydään herkkuja myös koirille

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden pitämän kahvilan on tarkoitus olla alkuun auki kuutena päivänä viikossa.

KAHVILA Kesämökin omistajat Elmeri Sikala ja Sade Elo perustivat kahvilan osana yrittäjyysopintojaan Tampereen ammattikorkeakoulussa.

LOUKONLAHDEN uimarannan kävijät pääsevät tänä kesänä ostamaan uimisen lomassa naposteltavaa uudesta kesäkahvilasta. Kahvila Kesämökin on tarkoitus aloittaa toimintansa lauantaina samalla paikalla, jossa on aiempina kesinä toiminut sup-lautojen vuokraamo.

Alkujaan avajaispäivän piti olla jo torstaina 8.6., mutta avausta lykättiin ensin perjantaille ja sitten lauantaille 10.6.

Kahvilaa pyörittää joukko Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemia-yrittäjyysyksikön opiskelijoita. Sade Elo vastaa kahvilan pyörittämisestä ja Elmeri Sikala on rakentanut kahvilan kontin. Kahvilassa työskentelee myös Susanna Kankaanpää.

ELO KERTOO haaveilleensa lapsesta asti omasta kahvilasta järven rannalla. Pirkkala valikoitui yrityksen sijainniksi, kun opiskelijat kartoittivat Tampereen seudulta rantoja, joissa ei vielä toimisi kesäkahvilaa.

”Siskoni ja äitini asuvat tässä lähellä. Sitä paitsi Tampereella toimii jo todella paljon proakatemialaisten pitämiä kahviloita”, Elo kertoo.

Sikala kehuu Pirkkalan kunnan ottaneen yrittäjät hienosti vastaan. Kaikki järjestelyt ovat sujuneet hyvin, eikä kontille ole vaadittu rakennuslupia.

KESÄKUUSSA kahvilan on tarkoitus olla auki kaikkina viikonpäivinä maanantaita lukuun ottamatta, säästä riippuen. Kahvila palvelee tiistaista lauantaihin suunnilleen kello 12–19 ja sunnuntaisin kello 12–17. Heinäkuussa kahvila saattaa palvella myös maanantaisin, jos kävijöitä riittää.

Tarjolle tulee suunnitelmien mukaan esimerkiksi toast-leipäannoksia, amerikkalaisia pannukakkuja, jäätelöannoksia, kahvia ja jääteetä.

Suppailijoita puolestaan voi ilahduttaa tieto, että kahvilassa myös tarjotaan vuokralle kahta sup-lautaa.

ELMERI SIKALAN rakentama kahvilakontti tuotiin rannan tuntumaan toukokuun lopussa rekan kyydissä. Sade Elo vastaa kahvilatoiminnan pyörittämisestä kesän aikana.

KOIRANOMISTAJIA huomioidaan koirien omalla ”jäätelöllä”, joka tehdään jogurtista ja koirille sopivista hedelmistä ja marjoista. Elon saaman ensivaikutelman perusteella koirien omalle annokselle voi riittää Loukonlahdessa kysyntää.

”Kun toimme konttia tänne paikan päälle [toukokuun lopussa], moni koiranulkoiluttaja tuli kysymään, että mitä tähän on tulossa”, Elo sanoo.

Testimaistajan tärkeää tehtävää saavat toimittaa Elon kahden siskon koirat.

Kahvila Kesämökin avajaiset Loukonlahden uimarannalla (Kirkkoveräjäntie 14) la 10.6. Säävaraus.

Juttua muokattu 5.6. klo 9.27: Jutussa kerrottiin aiemmin, että kahvilan avajaiset olisivat torstaina 8. kesäkuuta. Avajaiset on kuitenkin siirretty perjantaille.

Juttua korjattu 5.6. klo 9.34: Korjattu kahvilan kesäkuun aukioloajat. Kahvila on auki tiistaista lauantaihin suunnilleen kello 12–19 ja sunnuntaisin kello 12–17. Aiemmin jutussa kerrottiin, että kahvila olisi myös sunnuntaisin auki kello 12–19.

Juttua muokattu 6.6. klo 15.23: Korjattu kahvilan avajaispäivä perjantaista lauantaiksi kahvilan pitäjien päätettyä lykätä avaamista. Lisätty jutun alkuun lause, jossa kerrotaan avajaispäivän lykkääntymisestä ensin torstailta perjantaille ja lopulta lauantaille.