Hornet, Midnight Hawks -osasto ja muut Ilmavoimien ihmeet esittäytyvät pian Pirkkalan taivaalla – tapahtuma houkuttelee nuoria harkitsemaan sotilasilmailusta ammattia itselleen

Pirkkalan taivaalla nähdään keskiviikkona niin Hornetin (kuva) kuin muiden hävittäjien ja ilma-alusten esityslentoja Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumassa. Kuva: Anna Haapavaara.

PIRKKALASSA riittää keskiviikkona vilskettä ilmassa keskipäivästä iltaan asti, kun lentoasemalla järjestetään Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma.

Ohjelmassa on muun muassa Hornetin ja Hawkin sekä Ilmavoimien virallisen taitolento-osaston Midnight Hawksin esityslentoja.

Maanäyttelyssä on esillä Ilmavoimien lentävää kalustoa, Tredun ja Patrian kalustoa sekä Maavoimien NH-90 -helikopteri. Maanäyttelyssä voi tutustua myös muuhun Ilmavoimissa käytössä olevaan kalustoon.

Esittelylentojen ensimmäinen näytös alkaa kello 13 ja toinen kello 17.15. Molemmissa nähdään Hawkin ja Hornetin soolonäytökset, Patrian kalustoa ja Midnight Hawks -ryhmä. Pilatus-kone on paikalla vain ensimmäisessä kello 13 näytöksessä ja maavoimien NH-90-helikopteri kello 17.15.

Taitolento-osasto Midnight Hawks.

Lentotoiminnalla on säävaraus, myös muutokset esityslentotoimintaan ovat mahdollisia.

TAPAHTUMASSA esitellään laajasti sekä Ilmavoimien että siviilipuolen ammatteja ja koulutusmahdollisuuksia.

Paikalla on sotilaskoti munkkeineen sekä Leijona Catering Oy soppatykkeineen, myynnissä on lisäksi muun muassa hernekeittoa.

Tapahtumapaikka on ilmailualan koulutuskeskus Tampere-Pirkkalan lentoaseman läheisyydessä (osoite: Myötätuuli 71, Pirkkala). Paikan päällä ei ole pysäköintimahdollisuutta, vaan sinne pääsee ilmaisella nonstop-kuljetus Tampereen Messukeskukselta, jossa on ilmainen pysäköinti. Kuljetukset lähtevät Messukeskuksen pääovien läheisyydessä olevalta kääntöpaikalta ja vievät tapahtuma-alueen portille.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman puolella on rajoitetusti maksullisia pysäköintipaikkoja. Lentoasemalta kävelymatkaa tapahtumapaikalle on noin kilometrin verran.

Sotilasilmailusta ammatti- tapahtuma ilmailualan koulutuskeskuksessa (Myötätuuli 71, Pirkkala) ke 15.5. klo 12 – 18.30. Järj. Satakunnan lennosto yhteistyössä Tredun ja Patrian kanssa . Vapaa pääsy.