Pirkkala-seura vie ensi kesänä retkelle paikkaan, josta löytyy näköalaravintola Vesilinna ja Aalto2 -keskus, arvaatko mikä kaupunki on kyseessä?

PIRKKALA-seuran retkeläiset pääsevät tutustumaan Jyväskylässä Aalto2-museokeskukseen. Uusi keskus avataan toukokuussa. Arkkitehti Alvar Aallon syntymästä on tänä vuonna 125 vuotta. Kuva: A-konsultit.

Pirkkala-seuran kesäretki järjestetään ensi elokuussa Jyväskylään, jota myös Suomen Ateenaksi kutsutaan. Perinteiselle päivän pituiselle bussimatkalle voivat ilmoittautua myös muut kuin seuran jäsenet.

Matkanjohtaja Matti Pitkänen kertoo, että ohjelmassa on useita mielenkiintoisia kohteita.

”Ajamme ysitietä Oriveden ja Jämsän kautta. Teemme aluksi 1,5 tunnin bussikierroksen tutustuen kaupungin historiaan ja nykypäivään.”

”Lounaspaikka Näköalaravintola Vesilinna sijaitsee upeissa maisemissa Jyväskylän Harjun vesitornin säiliöosan päällä. Rakennusta kiertää aurinkoterassi. Ravintolan yläpuolella on näkötorni ja katutasossa Luontomuseo. Ravintola aukeaa remontin jälkeen huhtikuun alussa. Nautimme Vesilinnassa noutopöydän lounaan”, Pitkänen kertoo.

Kohteena on myös 27.5. 2023 avautuva Aalto2- museokeskus, joka on kulttuuriperinnön, arkkitehtuurin ja muotoilun kohtaamispaikka. Siellä toimii yhdessä kaksi museota, Alvar Aalto-museo ja Keski-Suomen museo.

Iltapäivän toinen kohde on Toivolan vanha piha, joka on historialtaan kiehtova 1800-luvun käsityöläispiha. Pihaa ympäröivät puutalot, jotka ovat harvinainen pala Jyväskylän vanhaa puutalokaupunkia. Jokaisella rakennuksella on oma tarinansa. Puutaloista löytyy monia toimijoita. Matkalaiset saavat pihan yleisopastuksen.

Lauantaina 12. elokuuta järjestettävän retken hinta on 95 euroa, mistä Pirkkala-seuran jäsenet saavat 10 euron alennuksen.

Retken tarkempi esittely ja ilmoittautumisohjeet Pirkkala-seuran kotisivuilla www.pirkkala-seura.fi. Lisätietoja matkanjohtaja Matti Pitkänen, puh. 050 382 1820 tai matti.pitkanen(at)pirkkalaseura.fi.

VIIME kesänä Pirkkala-seuran retki suuntautui Riihimäen ja Hämeenlinnan seudulle. Kuva: Pirkkala-seura