Pormestari: ”Suupantorille kannattaa vielä yrittää ruokamarkettia”

Pirkkalan keskustan torialueen kaavauudistus tuo maisemaan tehokasta asuntorakentamista ja liiketiloja.

Pirkkalan keskustan Suupantorin alue on todennäköisesti hyvin erinäköinen viiden vuoden kuluttua. Torialueelle valmistellaan asemakaavaa, joka tuo maisemaan kerrostaloasumista ja liiketiloja. Nyt keskustellaan siitä, saadaanko paikalle myös lisää ruokakaupan tarjontaa.

PIRKKALAINEN uutisoi kaksi viikkoa sitten, että kuntakeskukseen Suupantorille ei olla saamassa päivittäistavarakaupan yksikköä kaavauudistuksessa, jossa torin seudulle hahmotellaan uutta asumista ja liiketiloja.

Kun kaavaluonnosta on valmisteltu, kaavoitusjohtaja Matti Jääskeläisen mukaan yksikään kaupan suurista toimijoista ei ollut valmis uuteen kauppahankkeeseen Pirkkalan kuntakeskuksessa.

Jääskeläinen ennakoi, että torin seudun liiketilat tulevat näin olemaan enempi ns. kivijalkakauppaa.

Pormestari Marko Jarva ei halua vielä kuopata ajatusta Pirkkalan keskustan uudesta ruokamarketista Suupantorin seudulla. Hän ennakoi, että Pirkkalan keskustan vetovoima voi tässä suhteessa pian kohota.

”Mitkä ovat kaupan tunnelmat syksyllä, jos silloin syntyy päätös raitiotien rakentamisesta Suupalle”, Jarva miettii.

Raitiotien päätepysäkki tulisi tällöin Suupantorin viereen. Tampereella raitiotien varret ovat innostaneet rakentajia käynnistämään niin asuin- kuin liikerakentamisen hankkeita.

”Kaavan olisi hyvä olla mahdollistava. Eli se mahdollistaisi erilaisia liiketilatoteutuksia. Tätä termiähän monesti kaavoituksen yhteydessä käytetään”, Jarva pohtii.

”Kunnan alkuperäinen tavoite ei ole tässä asiassa muuttunut. Torille halutaan liiketilaa monipuolisesti”, Jarva painottaa.

SUUPAN torialueen kaavan OAS-suunnitelma on ollut nähtävänä. Se linjaa, että torin alue uudistetaan kaavoittaen tehokasta kerrostaloasumista ja liiketilaa.

Seuraavan kaavoitusvaiheen eli kaavaluonnoksen on määrä valmistua syksyllä, jolloin se tulee yhdyskuntalautakunnan puntaroitavaksi ja nähtäville.

Nykyinen Suupantori 4:n liikekeskus ollaan purkamassa pois torin reunalta. Liikekeskuksen omistajayrittäjät solmivat kehityshankkeesta sopimuksen kunnan kumppanina Suupantorin hankkeessa olevan rakennusliike Lapti Oy:n kanssa.