Suojärven vanhojen linja-autotallien tontille maankäyttösopimus, tämän verran omistaja maksaa kunnalle korvausta kaavoituksesta

Havainnekuva Suojärven entisen linja-autovarikon rakennuksen tulevasta ilmeestä. Rakennuksessa on nykyisin yritys- ja varastotiloja. Yläkertaan on tulossa asuintilaa.

PEREENTIE 27:ssa sijaitsevan punatiilisen yritysrakennuksen tontille kaavoitetaan lisää rakennusoikeutta ja rakennuksen yläkertaan ollaan tekemässä esimerkiksi majoituskäyttöön sopivia asuintiloja. Talo on historiallinen entinen Suojärven vanha linja-autovarikko.

Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina maanomistajan kanssa solmittavan maankäyttösopimuksen, joka tehdään yleensä, mikäli maanomistaja saa kaavamuutoksesta tai kaavasta merkittävää hyötyä.

Sopimus sisältää kunnalle maksettavan 39 334 euron korvauksen.

Toimisto- ja varastotiloina toimivan rakennuksen ullakkokerros on määrä rakentaa asuinkäyttöön. Kaavamuutos lisää rakennusoikeutta 350 neliömetrillä, yhteensä 1300 kerrosneliöön nykyisestä 950 kerrosneliöstä.

Asuntojen huoneistoala on 665 neliötä ja yritystilojen 422 neliötä. Pysäköintipaikkoja on suunniteltu pihaan 43, joista asuntoja varten 23.

Kaavaprosessin aikana naapurusto muistutti rakennuksen korotuksen varjostavan lähiasukkaiden maisemanäkymiä.

Lue täältä lisää kaavoituksen vaiheista ja katso vanhoja kuvia rakennuksesta ja Suojärven busseista.