Summer Boomia ei järjestetä tänä kesänä – Suositun tapahtuman jatko on epävarma

Ulkoilmakonserttia perinteisesti järjestänyt kunnan nuorisopalvelut haluaa jatkossa keskittyä juuri nuorille suunnattuun toimintaan. Suurten tapahtumien kustannukset ovat karkaamassa sen ulottumattomiin.

Summer Boom on ollut suosittu tapahtuma kaikenikäisten keskuudessa. Vuoden 2022 ulkoilmakonsertissa esiintyi muun muassa Maija Vilkkumaa. Kuva: Sanni Harmanen
PIRKKALAN kunta ei järjestä tänä vuonna suosittua kesänavaustapahtumaa Summer Boomia. Syynä ovat kunnan nuorisopalveluiden muuttokiireet ja keskusurheilukenttää ympäröivät työmaat.

Nuorisokoordinaattori Sanna Piispanen kertoo, että tapahtumaa järjestäneillä nuorisopalveluilla riittää tänä kesänä kiirettä, kun nuorisopalveluiden toimisto ja nuorisotila muuttavat vapaa-aikakeskukselta Pirkkala-kampuksen uuteen Verso-rakennukseen.

”Me olemme kiinni muuttotouhuissa, kunnes saamme uudet tilat siellä pyörimään. Tänä kesänä ei siten riittänyt resursseja tapahtuman järjestämiselle. Lisäksi alue on nyt täynnä rakennustyömaita ja isoja rekka-autoja, mikä olisi tehnyt järjestämisen hankalaksi”, Piispanen sanoo.

Kunnan nuorille tarjotaan vaihtoehtoista ohjelmaa koulujen päättäjäisviikonloppuna, kun nuorisopalvelut järjestää bussimatkan Seinäjoelle YlexPop-ilmaiskonserttiin.

”Tulevaisuudessa järjestämme todennäköisesti YlexPop-matkoja ja muuta sen kaltaista.”
Sanna Piispanen
PIISPASEN mukaan kesän 2025 Summer Boomista ei ole vielä suunnitelmia. Mahdollista on, että ulkoilmakonserttia ei järjestetä silloinkaan, ainakaan kunnan nuorisopalveluiden toimesta.

Summer Boom on houkutellut vuosittain kaikenikäistä yleisöä. Piispanen kertoo, että nuorisopalvelut haluaa jatkossa keskittyä nimenomaan nuorille järjestettävään toimintaan, kuten paikallisten nuorten omien bändien tukemiseen.

Lisäksi suurten tapahtumien järjestämisestä on tullut entistä kalliimpaa. Piispasen mukaan nuorisopalveluiden budjetit eivät tule enää siihen riittämään.

”Pian valmistuva Pirkkala-sali mahdollistaa monenlaisia tapahtumia, sellaista tilaahan meillä ei Pirkkalassa aiemmin ole ollut. Tilan käyttö ja muut asiat selkiytyvät tulevaisuudessa. Nuorisopalvelut tähtää siihen, että haluamme järjestää tapahtumia nimenomaan nuorille ja nuorten toiveiden mukaisesti. Tulevaisuudessa järjestämme todennäköisesti YlexPop-matkoja ja muuta sen kaltaista”, Piispanen sanoo.

Pirkkalan tapahtumakesän avaajana toiminut Summer Boom on kerännyt yli tuhannen hengen yleisöjä. Lavalla on nähty useita valtakunnallisia tähtiä Pete Parkkosesta Benjaminiin ja Maija Vilkkumaasta Kasmiriin. Vuonna 2022 tapahtuma palasi kahden vuoden koronatauolta.