Pirkkalan Summer Boom -konserttia tähdittävät kesäkuussa Pete Parkkonen ja Benjamin

Pirkkalan tapahtumakesän avaavassa konsertissa kuullaan isoja artisteja sekä pirkanmaalaisia räppäreitä.

SUOMEN ensimmäiseksi Instagram-julkkikseksi kutsuttu Benjamin murtautui koko kansan tietoisuuteen viimeistään tänä vuonna Uuden musiikin kilpailussa. Kuva: Iivari Suosalo

PIRKKALAN tapahtumakesän käynnistävää Summer Boom -konserttia tähdittävät tänä vuonna Pete Parkkonen ja Benjamin. Nuorta pirkanmaalaista osaamista edustavat räppärit Limppu ja Eemeli Koivisto.

Lauantaina 10. kesäkuuta keskusurheilukentällä pidettävä konsertti on maksuton ja päihteetön tapahtuma, jonka järjestää Pirkkalan kunta. Pirkkalan kunnan nuoriso- ja kulttuurityöntekijä Anni Riskala kertoo olevansa innoissaan siitä, että tapahtumaan saatiin kiinnitettyä Parkkosen ja Benjaminin kaltaiset isot nimet.

Kaksikosta Benjamin on ollut tänä vuonna erityisen ajankohtainen esiintyjä, sillä hän pyrki Suomen euroviisuedustajaksi Uuden musiikin kilpailussa (UMK) kappaleella Hoida mut.

”Jännitimme, miten Benjaminille käy UMK:ssa. Olimme sopineet hänet Summer Boomiin esiintymään jo ennen kuin edes tiesimme hänen osallistuvan UMK:hon”, Riskala kertoo.

Kisan voiton vei lopulta Käärijä Cha cha cha -biisillä.

BENJAMIN eli Benjamin Peltonen nousi 2010-luvulla julkisuuteen sosiaalisen median Instagram-kuvapalvelussa, ja häntä on tituleerattu Suomen kaikkien aikojen ensimmäiseksi Instagram-julkkikseksi.

Debyyttialbuminsa Benjamin julkaisi vuonna 2014, ja koko kansan tietoisuuteen hän ponnahti viimeistään tänä vuonna UMK:n ansiosta. Benjaminin 2020-luvun tuotantoon kuuluu myös Maija Vilkkumaan Ei-hittikappaleen uudelleenversiointi GAY.

Lisäksi Benjamin on esiintynyt tv:ssä esimerkiksi Tähdet, tähdet -kisassa ja Ylellä omassa dokumenttisarjassaan.

PETE Parkkosen laulajanura käynnistyi Idols-laulukilpailusta vuonna 2008. Sittemmin Parkkonen on esiintynyt musiikinteon ohessa muun muassa tv-ohjelmissa Kuorosota, Tanssii tähtien kanssa ja Tähdet, tähdet.

Syksyllä 2022 Parkkonen oli mukana Vain elämää -sarjassa, jossa suomalaiset laulajat versioivat toistensa kappaleita ja keskustelevat musiikista ja elämästä. Kuten monelle muullekin artistille, myös Parkkoselle ohjelma toi nostetta uralle.

Laulajan tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat Voimaa ja valoa, Mitä mä teen (feat. JVG) ja Kohta sataa, joista viimeksi mainitun musiikkivideo loi Parkkoselle seksisymbolin maineen.

PETE PARKKOSEN ura alkoi vuonna 2008 Idols-laulukisasta. Kuva: Svante Gullichsen

SUMMER BOOM on perinteisesti ollut paikka, jossa myös nuoret pirkanmaalaiset esiintyjät pääsevät näyttämään kynsiään. Tänä vuonna lavalle astuvat isojen tähtien lisäksi räppärit Limppu ja Eemeli Koivisto.

Tamperelainen Limppu esittää spoken word -vaikutteista räppiä, jonka sanoitukset käsittelevät elämää ja ihmismielen syviä sopukoita. Koivisto taas on emotionaalista räppiä tekevä nuori artisti, jonka kappaleet kertovat hänen omasta elämästään ja kokemuksistaan.

ANNI RISKALA kertoo, että konserttipaikan järjestelyihin tehdään tänä vuonna pieniä muutoksia. Lavaa siirretään keskemmälle kenttää, jotta yleisölle saadaan lisää istuskelutilaa nurmialueella.

Lisäksi viereiset Urheilutie ja parkkipaikka suljetaan liikenteeltä konsertin ajaksi. Tämän toivotaan parantavan turvallisuutta.

”Viime vuosi oli Summer Boomin huippuvuosi, kävijämääräksi arvioitiin kokonaisuudessaan 1900. Katsotaan, miten tänä vuonna käy, toivottavasti pääsemme samoihin lukemiin”, Riskala sanoo.

Summer Boom -konsertti Pirkkalan keskusurheilukentällä (Urheilutie 8) la 10.6. klo 18–21.15.