Reippiin muuttanut Kevätrieha toteutui aiempaa pienempänä mutta tunnelmallisena – Lucia-laama ja Bella-koira hurmasivat

Perinteisen tapahtuman tunnelma oli ennallaan, vaikka Reipin kävijämäärä jäi jälkeen Vähäjärven ajoista.

Vilma Seistola ihastui ikihyväksi Lucia-laamaan, joka teki innokkaasti tuttavuutta Kevätriehan kävijöiden kanssa.

”JÄNNÄLTÄ tuntui, ensimmäistä kertaa näin laaman. Lucia on aivan ihana”, tuumi Vilma Seistola tehtyään lähempää tuttavuutta Reipin Kevätriehaan lauantaina saapuneen Lucia-laaman kanssa.

Vilma oli tullut yhdessä veljensä Rasmuksen ja isovanhempiensa Seija ja Heikki Seistolan kanssa perinteiseen kuntalaistapahtumaan, jonka järjestää Pirkkalan omakotiyhdistykset Okyt ry yhteistyössä Pirkkalan kunnan ja Pirkkalainen-lehden kanssa.

Sankilan alueella asuvat Seistolat nauttivat tällä kertaa Reipin kylätalon ympäristössä pidetyssä riehassa hienosta kevätilmasta ja ylipäätään koko tapahtumasta.

”Reippi on meille vielä sopivan matkan päässä”, kertoi Seija Seistola.

REIPPI saattoi kuitenkin olla monien muiden pirkkalalaisten mielessä liian kaukana, ilmaisesta bussikuljetuksesta huolimatta. Kävijämäärä jäi nyt pariinsataan, kun tähän saakka se on ollut useita satoja, parhaimmillaan lähemmäs tuhat.

Riehan yli 30-vuotisen historian aikana se on järjestetty alusta alkaen kuntakeskuksen vieressä Vähäjärven maisemissa. Tänä vuonna järjestelyt jouduttiin miettimään uusiksi alueella käynnissä olevien Pirkkala-kampuksen ja uuden liikuntatalon rakennustöiden vuoksi.

”Katsotaan sitten ensi vuonna uudestaan, missä tämä tapahtuma pidetään”, mietti Okyt ry:n tuore puheenjohtaja Juha Hyttinen.

”Vähäjärvi on paikkana siinä mielessä hyvä, että tapahtumaan on voinut ohimennessäänkin vain poiketa. Reippiin pitää lähteä.”

Vanhempi konstaapeli Marko Sokura toi Reippiin mukanaan Bella-koiran. Riehavieraiden sydämiä  sulattanut poliisin koira sai valtavasti rapsutuksia, muun muassa Lilja Saxman-Mäkiseltä.

MUTTA minkä rieha nyt kävijämäärissä hävisi, sen se tunnelmassa monien paikallaolijoiden mielestä voitti. Reipin kylätalo ympäristöinen tarjosi viihtyisät, tunnelmalliset puitteet yhteisölliselle koko perheen tapahtumalle.

Yleisö otti vaarin Juha Hyttisen edeltäjän, Okyt ry:n yhdistystä seitsemän vuotta luotsanneen Matti Pirhosen tervetuliaspuheen perinteiset loppusanat, ”Olkaa ja viihtykää”.

”Tämä on tosi mukava tapahtuma, ja Reippi on paikkanakin kiva. Hienoa, että tällainen järjestetään. Käymme aina kaikissa muissakin Pirkkalassa järjestettävissä yleisötapahtumissa, tykkäämme niistä”, kertoi ikänsä Pirkkalassa asunut Konsta Mäkinen.

Tällä kertaa Mäkinen oli Reipissä tyttärensä Lilja Saxman-Mäkisen kanssa, joka ihastui erityisesti vanhemman konstaapelin Marko Sokuran mukanaan tuomaan Bella-koiraan.

”Tuon usein Bellan mukanani erilaisiin tapahtumiin, kuten nyt tänne Reippiin. Bellahan ei ole virallinen poliisikoira, vaan poliisin koira”, Sokura naurahti esitellessään poikansa koiraa.

”Sitä voi sanoa terapiakoiraksi ja jäänmurtajaksi esimerkiksi nuoria kohdatessani”, Tampereella poliisin ennaltaestävässä tiimissä työskentelevä Sokura kertoi.

Perhejumppa sai niin lapset kuin vähän kauempana aikuisetkin liikkumaan mukaansatempaavan musiikin tahdissa.

LAAMA- ja koiravieraiden lisäksi Kevätrieha tarjosi paljon muutakin ihmeteltävää ja ihasteltavaa. Vuodesta 1999 tapahtumassa mukana ollut Riesa-Pelle hauskuutti yleisöä nytkin taikatempuillaan, ja palomies Paavo Heikkilä Pirkanmaan pelastuslaitokselta esitteli kollegoineen paloautoa ja sen varustusta.

Kunnan liikunnanohjaajat Iida-Maria Haapala ja Pasi Nieminen panivat kävijöihin vipinää perhejumpassa, minkä lisäksi paikalla sai kasvomaalauksia ja onnenpyörän pyöräytyksellä aina palkinnon. Pormestari Marko Jarva julisti virallisesti kevään avatuksi, ja Rauno Pentti herätti karhunherätysrunolla ja torven töräytyksillä karhun talviuniltaan, kuten on tehty ensimmäisestä riehasta lähtien.

”Kyllä kannatti tulla tänne, täällä oli paljon erilaista toimintaa”, kiittelivät iltapäivää Reipissä Janica Logrén ja Arttu Kyllönen, joiden Alissa-tytär pääsi muun muassa ratsastamaan yksisarvisella Elsa-ponilla.