Edu Kettunen, Dave ja muut huippunimet tähdittävät Sankilan kartanon kesäkonsertteja – yrittäjällä on haaveena musiikkiin liittyvä upea rakennushanke kartanon navettaan

Sankilan navetan ylisille voisi tehdä 300 hengen kantrihenkisen konserttipaikan - remonttia ja rahaa hanke yrittäjän mukaan kyllä vaatii.

Sami Ketola, musiikkimies itsekin, on buukannut Pirkkalassa sijaitsevan Sankilan kartanon kesäkonsertteihin tunnettuja esiintyjiä, kuten Dave Lindholmin ja Edu Kettusen.

SANKILAN kartanon kesäkonserteissa esiintyvät tulevana kesänä tunnetut suomalaiset nimet. Konsertteja on yhteensä viisi.

Pirkkalalaisen kartanon pihakonsertteihin ovat saapumassa Edu Kettunen duoineen ja Dave Lindholm. Myös jazz ja puhdas kantri Huojuvan Ladon voimin kuuluvat kattaukseen.

”Esiintyjät ovat osin yleisön toivomia ja kaikki sellaisia, joista itse tykkään, hyviä suomenkielisiä tarinankertojia”, tuumii Sami Ketola Sankilan kartanolta.

Konsertteja pidetään viitenä perjantaina 28. kesäkuuta alkaen. Avaajana on Edu Kettunen duoseuranaan kitaristi Mika Kuokkanen.

Perjantain 5.7. esiintyjä Dave Lindholm on yksi Suomi-bluesin ja rockin pitkän linjan kärkinimiä. Lindholm esiintyy Sankilassa soolona. Samassa konsertissa kuullaan myös kokoonpanoa nimeltä Bill Hill & Win Chester.

”Bill Hill on bluegrass-yhtye, sellaista vanhan ajan tyyliä”, Ketola kertoo.

Navettaan saisi rakennettua 300 hengen konserttisalin.

Perjantaina 12.7. siirrytään jazzin pariin, kun pidetty Kielo Kärkkäinen saapuu Sankilaan. Tukenaan hänellä on bändi, johon kuuluu muiden muassa saksofonisti Masa Orpana.

Heinäkuun 19. päivän vieras on vielä avoin. Kesäkonsertit päättää 26. heinäkuuta Suonna Konosen Huojuva Lato -yhtye.

”Huojuvan ladon loistavia pohjoiskarjalaisia kantrimuusikoita ei ole nähty vuosiin Pirkanmaalla. Meille Sankilassa bändi on erityinen, sillä kun toimimme vielä Reipin tilalla, he olivat ensimmäisen Hummafestin esiintyjiä. Taisi olla vuosi 2011”, Ketola muistelee.

Kesän liput ovat tulleet jo ennakkomyyntiin Tikettiin.

”Sankilan navetan ylisille mahtuisi konserttipaikka 300 hengen yleisölle”, Sami Ketola suunnittelee.

KETOLA osti puolisonsa Karoliina Aholan kanssa Sankilan kartanon Pirkkalan kunnalta vuonna 2020. Sitä ennen yrittäjäkaksikko toimi Reipin tilalla. Sankilassa on käynnistymässä on neljäs toimintakesä.

”Kotieläinpiha ja bistro ovat avoinna kesäviikonloppuina, on ratsastusleirit ja muut poni- ja hevosjutut, juhlapalvelut ja nämä kesäkonsertit”, Ketola tiivistää Sankilan tarjonnan.

”Ajatus on, että ei tehdä nyt uusia aluevaltauksia, vaan kehitetään näitä mitä on. Pari mukavaa konserttia sateisena viime kesänä antoi puhtia jatkaa sarjaa. Pirkkalasta ja lähiseudulta näkyy löytyvän fanaattisia musadiggareita ja kulttuurinälkäisiä ihmisiä.”

Sankilan kartano on jotakuinkin ainut kaupallinen matkailu- ja tapahtumayritys Pirkkalassa, ainakin lajissaan. Suosituin vetonaula on Ketolan mukaan kotieläinpiha.

KETOLAN tekee mieli rakentaa Sankilaan konserttisali suuren navetan ylisille, mikäli musiikkitapahtumat ottavat tuulta siipien alle on ja tähdet asettuvat kohdalleen.

Se olisi upean ainutlaatuinen kantrihenkinen paikka Tampereen seudulla, vain muutaman sadan metrin päässä Rajasalmen sillasta.

”Juttelin arkkitehdin kanssa ja hänen mukaansa navettaan saisi tehtyä 300 hengen konserttisalin. Se vaatii kyllä remonttia ja rahaa, muun muassa poistumistie olisi rakennettava”, Sami Ketola miettii.

Nyt kesäkonsertit pidetään puutarhakonsertteina avoimen taivaan alla.

Kantrimeininkiin tykästynyt Sami Ketola astelee Sankilan kartanon navetan edustalla. Hän visioi, että rakennus voisi jonain päivänä kätkeä sisäänsä tilavan keikkasalin.

Ketolalla on omaa taustaa musiikista. Artturi Ketola -nimellä on syntynyt aikanaan tekstejä Topi Sorsakoskelle, Pate Mustajärvelle ja Jonne Aaronille.

”Tykkäisin taas tehdä musiikin parissa jotain itsekin, mutta Sankila vie kaiken ajan.”