Pirkkalassa vieraileva kirjailija Anna Soudakova rakastaa sanoja, jotka joita yhdistämällä tarinasta tulee laulu

ANNA SOUDAKOVA kertoo tulevana keskiviikkona Pirkkalassa tuotannostaan. Kuva: Veikko Somerpuro

ANNA SOUDAKOVA vierailee Pirkkalassa keskiviikkona pääkirjaston kirjailijavieraana.

Soudakova (s.1983) on äidinkielen, sekä ranskan ja venäjän kielen opettaja. Hän asuu miehensä ja kahden lapsensa kanssa Vantaalla. Hän on syntynyt Pietarissa taiteilijaperheeseen. 8-vuotiaana hän muutti vanhempiensa kanssa Turkuun.

Soudakovan esikoisromaani Mitä männyt näkevät kertoi Stalinin vainoihin kadonneiden isoisovanhempien tarinan ja pohjautui Annan isoisän elämään. Kirja oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana vuonna 2020.

Soudakova on rakastanut kirjoja ja kirjoittamista kouluajoista lähtien. Hänen mukaansa siinä, kuinka äänteet yhdistyvät sanoiksi ja sanat tarinoiksi, on taikaa. Hän rakastaa sanoja, jotka maistuvat herkullisilta ja joita yhdistämällä tarinasta tulee laulu.

Anna Soudakova Pirkkalan pääkirjastossa 15.3. klo 19. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Pirkkalan Kirjaston Ystävät ry:n kanssa ja se on maksuton sekä kaikille avoin.