”Näitä on odotettu!” kirjastovirkailija Marja Mäkelä intoili, kun Kirkonkylän kirjastossa vietettiin avajaisia – tämä on muuttunut verrattuna vanhaan

Uusissa tiloissa auennut kirjasto palvelee nyt myös omatoimilainaajia.

KIRJASTOVIRKAILIJA Marja Mäkelä (vas.), kirjastopalvelupäällikkö Laura From ja kirjastovirkailija Siinamari Palo juhlistivat Kirkonkylän remontoidun kirjaston avaamista kaikkien käyttöön.

KIRKONKYLÄN kirjastossa oli tiistaina juhlatunnelma, kun remontoiduissa tiloissa vietettiin virallista avajaispäivää. Kirjasto on ollut jo aikaisemmin koululaisten käytössä, mutta nyt kirjaston ovet avautuivat kaikelle kansalle.

”Näitä on odotettu!” kirjastovirkailija Marja Mäkelä huokaa tyytyväisenä uusista tiloista.

Mäkelän mukaan uudet tilat ovat hieman isommat kuin Kirkonkylän kirjaston vanhassa sijainnissa. Aikaisemmin kirjasto toimi Kirkonkylän koulun pihapiirissä sijaitsevassa puurakennuksessa.

”Se oli sokkeloinen, vanha rakennus. Tilat olivat huonommat käyttää”, Mäkelä vertailee.

UUSI Kirkonkylän kirjasto remontoitiin Kirkonkylän koulun vanhoihin luokkatiloihin. Koulun laaja remontti valmistui viime vuoden helmikuussa.

Kirkonkylän kirjastossa on uutuutena tilojen omatoimikäyttö. Kirjaston ovet ovat avoinna kirjastokortilla joka päivä aamuseitsemästä iltaseitsemään. Henkilökuntaa on tiloissa paikalla tiistaisin ja torstaisin.

Kirjaston virallinen avaaminen venyi kirjastopalvelupäällikkö Laura Fromin mukaan tämän vuoden puolelle juuri omatoimikäytön valmistelun takia. Kirjastolle haluttiin saada heti alusta lähtien mahdollisimman laajat aukioloajat.

Kokemukset kirjastojen omatoimiaukioloajoista ovat Pirkkalassa hyviä.

”Positiivisen puolella ollaan ehdottomasti”, From summaa.

KOULURAKENNUKSEEN remontoidun Kirkonkylän kirjaston uudet tilat ovat valoisat ja avarat.

KIRKONKYLÄN kirjaston kirjavalikoima keskittyy lastenkirjoihin, mutta tiloissa on lainattavana jonkin verran aikuisten kirjallisuutta. Kirkonkylän kirjaston tärkein kohderyhmä on kuitenkin lapset, jotka käyvät kirjastossa säännöllisesti kirjastovuoroilla.

Pirkkalan kirjastopalveluissa jo melkein kahdenkymmenen vuoden ajan työskennellyt kirjastovirkailija Marja Mäkelä on seurannut aitiopaikalta lasten lukuharrastusta.

”Tällä koululla on aina ollut paljon lukevia lapsia”, Mäkelä kertoo. Hän ei ole havainnut lukemisen suosiossa vuosien aikana merkittävää muutosta.

”Sekin varmasti vaikuttaa, että koulu- ja varhaiskasvatusyhteistyötä on kehitetty systemaattisesti jo usean vuoden ajan ja pääsemme kiinni lasten arkeen jo pienestä pitäen”, kirjastopalvelupäällikkö From jatkaa.

ESSI Koskelan mukaan Olivia, 6, (vas.) ja Silvia, 4, ovat innokkaita kirjaston käyttäjiä.

ESSI KOSKELA on saapunut Kirkonkylän kirjaston avajaisiin yhdessä Olivian, 6, ja Silvian, 4, kanssa. Myös Olivia ja Silvia ovat innokkaita lainaajia.

”Lainaamme lähinnä lastenkirjoja. Välillä löydän jotakin itsellenikin, mutta tytöt lukevat laidasta laitaan kaikenlaista”, Koskela kertoo.

”Asuimme aikaisemmin kirjaston yläkerrassa Suupantorilla. Kun muutimme tähän, ajattelimme, että kirjastoon on vähän pidempi matka. Kätevää, että tämä aukesi tähän!”