Uudesta kahvilasta toivotaan vipinää Pirkkalan Rantaniittyyn – Kesän kynnyksellä avautuvan Seelan yhteydessä aiotaan järjestää pieniä tapahtumia, kertoo yrittäjä Petteri Soini

Rantaniityn huvilaan avautuva kahvila Seela on nimetty Petteri Soinin kuopuksen mukaan. Lempäälässä sijaitseva kahvila Siiri taas on lainannut nimensä Soinin esikoiselta.

RANTANIITYN alue Pirkkalassa saa uutta elämää, kun uusi kahvila avautuu Rantaniityn huvilaan touko-kesäkuussa.

Uusi kahvila Seela on Lempäälässä sijaitsevan kahvila Siirin sisarkahvila. Seelan yrittäjäksi ryhtyy Siirin yrittäjän poika Petteri Soini vaimonsa Satu Soinin kanssa.

Petteri Soini uskoo, että kahvila elävöittää aluetta, jossa ei ennestään ole palveluja.

”Olemme pyöritelleet ajatuksia, voisiko Seelasta vaikkapa tarjota asiakkaille piknik-vilttejä, jotta aluetta voitaisiin hyödyntää laajemminkin. Haluamme, että puisto ja kahvila täydentävät toisiaan”, Soini sanoo.

Lisäksi kahvilan pihapiirissä voitaisiin järjestää pienimuotoisia tapahtumia ja teemailtoja – ei kuitenkaan mitään meluisaa, mikä häiritsisi naapureita, Soini sanoo.

Kahvilan tarjoilujen on tarkoitus olla samankaltaisia kuin kehutussa Siirissä. Pirkkalalaiset pääsevät tutustumaan esimerkiksi Siirin kuuluisiin korvapuusteihin.

Pirkkalassa asuva yrittäjäpariskunta vuokraa huvilaa kunnalta. Ennen avautumista huvilassa tehdään pientä pintaremonttia.

KUNNAN kansliapäällikkö Jaakko Joensuu kertoo, että remontti ei vaikuta 1930-luvulla rakennetun huvilan historialliseen ilmeeseen.

”Kahvila on erittäin hyvä lisä alueelle. Se tuo Rantaniittyyn lisää elinvoimaisuutta, jota kuntalaisetkin ovat sinne toivoneet”, Joensuu sanoo.

Kahvila Seelan on tarkoitus olla auki ympäri vuoden.

”Mielestäni on hyvä, että alueelle tulee tällaista toimintaa päiväsajalle, illoille ja viikonlopuillekin. Viime kesänä alueella toimi nuorten pitämä kahvila, joka sai hyvää palautetta. Tähän asti uimarannalla ei ole ollut oikeastaan minkäänlaisia palveluja”, Joensuu kertoo.

Rantaniityn huvila sijaitsee aivan uimarannan tuntumassa, joten varsinkin kesäaikaan kahvilalla voisi uskoa olevan tilausta.

Alueelle laaditussa puistosuunnitelmassa Rantaniittyyn kaavaillaan esimerkiksi neljän venepaikan vierasvenelaituria, nykyisen laivalaiturin parantamista ja kokonaan uutta soutuvenerantaa. Tulevaisuudessa alueelle pääsisi siis nykyistä helpommin veneellä Pyhäjärveltä.

Kunta on tähän asti vuokrannut huvilaa erilaisia juhlia ja tilaisuuksia varten. Näin aikovat tehdä myös Soinit, sikäli mikäli ajankohdat saadaan sovitettua kahvilan omien aikataulujen kanssa.