Pirkkalassa pidetään akrobatiavoimistelun kansalliset luokkakilpailut – Osallistujia noin tuhat

Kisat ovat voimanponnistus paikalliselle voimisteluseuralle Akron Taialle.

PIRKKALALAINEN Akron Taika haki kisoja järjestettäväkseen Voimisteluliitolta. Syksyllä luvassa ovat jo seuraavat luokkakilpailut Pirkkalassa.

PIRKKALASSA järjestetään ensi viikolla akrobatiavoimistelun kansalliset luokkakilpailut. Kisat pidetään vapaa-aikakeskuksella lauantaina ja sunnuntaina 4.–5. toukokuuta, ja niihin osallistuu noin 1000 voimistelijaa eri puolilta Suomea.

Kilpailujen järjestäjänä toimii pirkkalalainen voimisteluseura Akron Taika. Seuran valmentaja Petra Uosukainen kertoo, että kyseessä ovat suurimmat Akron Taian järjestämät kilpailut tähän mennessä.

”Nämä ovat ensimmäiset kansalliset kilpailut, mitkä Akron Taika järjestää. Olemme toki järjestäneet aiemmin seurakilpailuja, mutta ne ovat olleet paljon pienempiä ja oman seuran porukalle tarkoitettuja. Nyt voimistelijoita tulee ympäri Suomen”, Uosukainen sanoo.

Vaikka suuret kisat teettävät työtä jo ennestään kiireiselle kevätkaudelle, on seurassa oltu Uosukaisen mukaan innoissaan kilpailujen järjestämisestä. Akron Taika sai kilpailut järjestettäväkseen Voimisteluliitolta hakemuksen perusteella. Seura pitää tänä vuonna myös toiset kansalliset luokkakilpailut syksyllä.

Yleisö on tervetullut seuraamaan kilpailuja. Lippuja voi ostaa vapaa-aikakeskukselta kisaviikonloppuna.

Lue myös: Pian kaksi vuotta täyttävä voimisteluseura houkuttelee Pirkkalaan satoja harrastajia, ja treenien perässä on jopa muutettu kuntaan – ”Haluamme kauhean paljon tuottaa ihmisille elämyksiä”