Akron Taika laajeni – Nyt Pirkkalassa on MM-kisoihinkin kelpaava voimistelulattia ja mieletön trampoliinikuume: ”Tilamme ovat ihan ykkösluokkaa”

Uusi trampoliinisali palvelee niin aloittelevia harrastajia kuin kisoihin valmistautuvia konkareitakin.

AKRON Taian uusi joustolattia vastaa jopa MM-kisojen vaatimuksia. Petra Uosukainen näyttää, mitä kanveesi pitää sisällään.

TRAMPOLIINIKUUME jyllää Pirkkalassa. Mikään, mitä voimisteluseura Akron Taian lasten treeneissä tehdään, ei vedä vertoja sille riemulle, kun lapset pääsevät singahtelemaan korkeuksiin trampoliinin lennättämänä, kertoo valmentaja Heini Väätäinen.

”Tuntuu, kuin into olisi noussut ultrasfääreihin. Ensimmäinen kysymys treeneissä on aina, että päästäänkö tänään trampalle”, Väätäinen sanoo.

SYY räjähtäneeseen pomppuintoon on voimistelukeskuksen tilalaajennus. Vuodenvaihteen ja alkuvuoden aikana seura on muuttanut pienen trampoliinisalinsa isompaan saliin, entisen padel-hallin tiloihin.

Jasperintiellä sijaitsevan voimistelukeskuksen kaksi salia sijaitsivat ennen rakennuksen vastakkaisissa päissä. Nyt ne ovat seinänaapureina ja niiden välillä pääsee kulkemaan sisäkautta.

”Varsinkin aloittelevat harrastajat pääsivät ennen aika harvoin trampalle. Heidän treeninsä ovat lyhyet, joten niiden aikana ei usein viitsinyt puetuttaa lapsia ja juoksuttaa heitä pihan kautta tramppasaliin. Heidän treenejään laajennusosan valmistuminen on muuttanut paljon”, Väätäinen kertoo.

MATIAS Nuppola, 14, testasi uuden salin trampoliineja. Kakkosluokalta asti voimistellut Matias on valmentaja Lotta Nuppolan poika.
VOIMISTELUKESKUKSEN yrittäjät Heini Väätäinen (vas.), Lotta Nuppola ja Petra Uosukainen ovat ylpeitä uusista tiloista.

LAAJENNUS ei palvele ainoastaan nuoria harrastajia. Valmentajat Heini Väätäinen, Petra Uosukainen ja Lotta Nuppola ovat yhtä mieltä siitä, että Akron Taian tilat kuuluvat nykyään Suomen parhaisiin akrobatiavoimistelun treenitiloihin.

Yli tuhannen neliömetrin voimistelukeskuksessa mahtuu pitämään useita treenejä samaan aikaan. Katosta roikkuvien turvavaljaiden määrä on tuplattu kahdeksaan, ja osin varastossa säilytetyt kuntosalivälineet on saatu vihdoin koottua yhteen ja esille. Trampoliineilla tehtäviä liikkeitä helpottavat niiden ympärille rakennetut tasanteet.

Merkittävimpiin parannuksiin kuuluu uuden puolen joustava lattia eli kanveesi. Se on tehdasvalmisteinen ja vastaa MM-kilpailujen vaatimuksia. Vanhan puolen itse tehty kanveesi on edelleen käytössä, mutta valmentajien mukaan voimistelijat huomaavat heti eron: virallinen kanveesi joustaa vähemmän ja vaatii urheilijalta enemmän.

”Lajin kansallisissa fasiliteeteissa mitattuna tilamme ovat ihan ykkösluokkaa. Meillä on esimerkiksi enemmän valjaita kuin Kuortaneen urheiluopistolla”, Petra Uosukainen kertoo ylpeänä.

AKRON Taian kaksi salia sijaitsivat ennen tämän rakennuksen vastakkaisissa päissä. Nyt keskuksen tilat kattavat koko rakennuksen, oikealla näkyvää päätyä lukuun ottamatta.

TRAMPOLIINISALIN joulun aikaan alkanut muutto on pian paketissa. Avajaisia juhlitaan lauantaina.

Uosukaisen mielestä muutto on ollut raskaudestaan huolimatta palkitseva.

”Nyt olemme voineet korjata vanhaan trampoliinisaliin tekemiämme virheitä. Esimerkiksi materiaalivalinnat ovat nyt onnistuneempia”, Uosukainen sanoo.

Ja jos lapsivoimistelijoilta kysytään, jokainen lisäminuutti trampoliinilla taitaa tehdä vaivasta sen arvoisen.

Akron Taian uuden trampoliinisalin avajaiset (Jasperintie 301) la 27.1. kello 13.30.

Lue myös: Pian kaksi vuotta täyttävä voimisteluseura houkuttelee Pirkkalaan satoja harrastajia, ja treenien perässä on jopa muutettu kuntaan – ”Haluamme kauhean paljon tuottaa ihmisille elämyksiä”