Äiti Sanna Ahola tykitti Pirkoille kunnarin äitienpäivänä

PIRKAT otti sunnuntaina jo toisen 2-0-voiton pesäpallon naisten suomensarjassa, kun Kankaanpään Mailajuniorit kaatui äitienpäivän pelissä kotikentällä. Tätä ennen Pirkat aloitti kauden voitokkaasti Porissa.

Loukonlahden kentällä jaksot kirjattiin 9-4 ja 12-2. Avausjaksolla Pirkat sai apua vierailtakin, sillä lukkari Miina Vienola antoi kolme vapaataivalta ja lisäksi harhaheitoilla tuli kaksi juoksua. Porissa muhkean saldon 2+6 koonnut Jenna Ala-Rantala löi avausjaksolla kaksi juoksua.

Toisen jakson avausvuoroparin jälkeen tilanne oli 1-2. Toisessa vuoroparissa paluun kentille tehnyt Sanna Ahola löi läpi kakkospuolelta ja tilanne oli 3-2. Hän myös toi tuplajuoksun. Myöhemmin Krista Matikainen löi myös kunnarin.

Ahola pelasi ennen kuluvaa kautta viimeksi 13 ottelua Tarmossa vuonna 2022 tehoin 0+6. Vuotta aiemmin hän löi kolme kunnaria.

”Alkukauden perusteella paluu kentille on ollut hyvä päätös. Kunnarista voin sanoa, että sanoin Matille (pelinjohtaja Suohalme) että haluan kokeilla vapaata lyöntiä. Se onnistui hyvin”, Ahola sanoi.

Ahola, 33, pelasi Porissa kakkospolttajana, sunnuntaina siepparina.

”Etukentän peli sujuu, vaikka itsesuojeluvaisto on voimakkaampi nykyisin lapsen takia. Peli antaa hyvin vastapainoa perhe-elämälle. Onneksi kotona on mies ja isovanhemmat lähellä, kun lapsenhoitoapua tarvitaan”, Ahola sanoi.

Hän oli joukkueen tehokkain kärkilyönneissä kahdeksalla. Pirkat voitti kolmostilanteet 28-9, torstaina luvut olivat 15-9.

Kaikki yhdeksikön pelaajat toivat ainakin yhden juoksun.

Oikaisu: Jutussa kerrottiin alun perin, että Sanna Ahola oli ainut ottelussa Pirkkain joukkueessa pelannut äiti. Pelaavaan kokoonpanoon kuului myös toinen äiti Essi Koponen. Hän pelasi sunnuntaina jokeripaidassa tehoilla 1+1.