Goons eteni jo Hämeen kolmosdivarin loppuotteluun –”Kiimingin Makar” viikonloppuna hurjalla pelipäällä

Loppuottelussa Goons kohtaa HPK Icedogsin Hämeenlinnasta.

JOONATAN Björkqvist varmisti myöhään sunnuntaina Goonsille paikan III divisioonan Hämeen lohkon loppuotteluun.

JOONATAN Björkqvist nautiskeli ratkaisumaalin tyhjään maaliin iltakymmenen jälkeen Lempäälän jäähallissa, kun pirkkalalainen Goons eteni jääkiekon III divisioonan Hämeen lohkon loppuotteluun HPK Icedogsia vastaan.

Goons voitti lauantaina kotiottelunsa runkosarjan voittanutta HCPJ:tä vastaan 7-4. Kun HCPJ eli HC Puutuneet Jalat voitti sunnuntaina 4-3, oli edessä lisäerä. Sen Goons voitti 2-0. Voittomaalin teki Miro Kautto.

”Tämä oli koko joukkueen voitto ja samalla teemalla lähdemme kaatamaan Icedogsia ensi viikonloppuna”, Björkqvist korosti.

Pelikavereiden Kiimingin Makariksi ristimä Anttoni Putkonen oli lauantaina tehokkain saldolla 1+3 ja sunnuntaina hän teki avauserässä kaksi maalia vieraiden 3-0 voittamassa avauserässä. HCPJ tuli tasoihin toisessa erässä.

Päätöserässä Goons ei saanut maalia kahdella ylivoimalla, ja sitten Tatu Rissanen vei HCPJ:n johtoon. Lopussa Janne Kettunen laukoi tolppaan. Tasapeli olisi tuonut jatkopaikan.

Jatkoerässä Kautto viimeisteli läpiajosta 0-1-maalin. Sitten Goons pääsi pelaamaan viisi minuuttia ylivoimalla Verneri Jokrinteen saatua pelirangaistuksen polvitaklauksesta, mutta 0-2-maali jäi tekemättä.

”Ylivoima tökki pahoin, mutta ei murehdita nyt sitä. Tärkein tuli eli voitto. Oli pitkä ja raska ilta, kellohan on pian 11”, sanoi edellisen viikonlopun Sables-ottelut menettänyt Björkqvist. Tilintarkastajaksi aikova opiskelija oli ennalta päätetyllä lomamatkalla Kap Verden saarilla.

Loppuottelut alkavat Hämeenlinnassa 13. maaliskuuta. Toinen ottelu pelataan Hakametsän jäähallissa lauantaina klo 17.30. Jos voitot ovat tasan 1-1 pelataan ratkaisuottelu ensi sunnuntaina Hämeenlinnassa.