Pingviinien kasvatti ratkaisi pronssipelin Etelä-Koreassa nuorten olympialaisissa ja tavoittelee nyt Suomen mestaruutta Ilveksessä – ”En voisi kuvitellakaan edustavani aikuisena Tapparaa”

Matias Myllyniemi, 15, on tällä kaudella menestynyt sekä Suomen että Ilveksen paidassa.

PINGVIINIEN kasvatti, nykyisin Ilvestä edustava Matias Myllyniemi nappasi Suomen 16-vuotiaiden maajoukkuepaidassa pronssimitalin nuorten olympialaisissa Etelä-Koreassa. Kisat pidettiin tammikuun lopulla. Myllyniemi ratkaisi pronssipelin Kanadaa vastaa voittolaukauskilpailussa.

PIRKKALALAISEN Ilves-kiekkoilijan Matias Myllyniemen (15) kauteen on mahtunut paljon tapahtumia, kuten debyytti alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa. Matias valittiin syksyllä pidetyn Pohjola-leirin jälkeen maajoukkueeseen.

Tammikuun lopulla maajoukkue osallistui Etelä-Koreassa nuorten olympialaisiin. Suomi voitti pronssiottelussa Kanadan voittolaukauksilla.

”Matka Etelä-Korean Souliin kesti 13 tuntia, nukuin ja katselin elokuvia. Perillä ensin harjoiteltiin ja pelattiin, viimeisen ottelun jälkeen käytiin ostoskeskuksessa. Matka oli ikimuistoinen”, Matias muistelee.

Matias teki voittomaalin Etelä-Koreaa vastaan sekä pronssiottelussa ratkaisevan maalin voittolaukauskilpailussa.

”Harhautin ja vedin ylös. Sellaista oli treeneissä harjoiteltu. SM-sarjassakin olen tehnyt kerran samanlaisen. Etelä-Koreaa vastaan pääsin tekemään riparista, kun molari torjui Jiko Laitisen laukauksen”, Matias sanoo.

Uran ensimmäinen maaottelu oli Saksaa vastaan Vierumäellä lokakuussa. Suomi voitti 4-1 ja Matias teki pelissä avausmaalin.

Nyt maaotteluita on jo yhdeksän saldolla 6+2=8. Saksa-otteluiden jälkeen Matias pelasi kolme ottelua Ruotsia vastaan.

ILVEKSESSÄ ja nuorten maajoukkueessa nyt uraansa tekevä Matias Myllyniemi aloitti pelinsä Pingviineissä 5-vuotiaana. Siirto Ilvekseen oli edessä 12-vuotiaana.

MATIAS Myllyniemi on vanhin neljästä Myllyniemen perheen pojasta, heistä vain nuorin ei vielä ole jääkiekkoa pelannut. Pingviineissä uransa aloittanut Matias siirtyi jo 12-vuotiaana Ilvekseen, 13-vuotias Miika ja 10-vuotias Miska pelaavat yhä Pingviineissä.

”Muistan katsoneeni pikkupoikana jääkiekkoa televisiosta. Sitten 5-vuotiaana menin Pingviinien luistelukouluun. Pelasin 12-vuotiaaksi saakka täällä”, Matias sanoo Pirkkalan jäähallissa.

Uran seuraava iso virstanpylväs oli syyskuussa 2022 pelattu C-juniorien eli U16 SM-sarjan karsintalohkon avausottelu Jyväskylässä. Tappio tuli, mutta yksi maalikin.

”Tuota ensimmäistä maalia on katsottu usein videolta. Hieno se oli. Tälläkin kaudella olen tehnyt hienoja maaleja, joita on katseltu”, Matias sanoo.

Keväällä 2023 kausi päättyi, kun Ilves hävisi pronssiottelun KalPalle 1-6 Kaukajärvellä. Matias pelasi kaudella C-junioreissa 36 ottelua tehoilla 6+6=12. Lisäksi hän pelasi 17 ottelua alle 15-vuotiaiden aluesarjassa.

KULUVAAN kauteen on jo mahtunut ikimuistoisia hetkiä ja Matias toivoo sellaisia olevan vielä lukuisia edessäkin.

”Viime keväänä oltiin lähellä mitalia C-junioreissa ja nyt sellainen pitää ottaa. Johdamme sarjaa tällä hetkellä ja mestaruus on realistinen tavoite. Runkosarja päättyy 9. maaliskuuta HIFK:ta vastaan. Toki on mahdollista että pelaan samana päivänä B-junioreiden ottelun Oulussa, jos sillä on enemmän merkitystä”, seuraavana päivänä 16-vuotispäiviään viettävä Matias sanoo.

Ilveksen B-junioreissa maalitili on vielä avaamatta, toki Matias on pelannut vasta neljässä ottelussa. Ilves käy tiukkaa taistelua Tapparaa vastaan pääsystä pudotuspeleihin.

”En voisi kuvitellakaan edustavani aikuisena Tapparaa. Ilveksessä haluan jatkaa, olla ensi kaudella B-junioreissa runkopelaaja sekä myöhemmin tähti Ilveksessä, maajoukkueessa ja ulkomailla. Vähäjärven yläasteella on menossa viimeinen vuosi, ensi syksynä menen Treduun sporttiluokalle”, Matias suunnittelee.