Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Kuinka pikaposti kulkee Pirkkalassa?

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1984.

PIRKKALAISEN numeroita vuodelta 1984.

Kuinka pikaposti kulkee Pirkkalassa?

Pirkkala on maaseutua. Ai ei ole? No, ainakin tänne sovelletaan esim. postin pikakirjeiden jakelussa maaseutujen käytäntöä. Täällä ei ole pikajakelua, vaan pahimmassa tapauksessa saat itse noutaa pikana tulleen kirjeesi postista saadaksesi sen muita kirjeitäsi nopeammin.

Suupan postikonttorista kerrotaan, että pikakirjeiden jakajia on ainoastaan kaupungeissa. Jos Pirkkalaan lähettää joku kirjeen pikana, sanotaan hänelle jo postissa, että tässä kunnassa ei ole pikajakelua. jos asiakas kuitenkin haluaa kirjeensä kulkevan ”pikana”, niin kirje kyllä lähtee ja kulkee arvopostin joukossa ja on Pirkkalassa seuraavana päivänä. Perille kirje saapuu puolilta päivin, eikä niin kuin pikakirjeet kaupungissa heti aamulla.

Vaikka Pirkkalaan tuleva pikakirje ei kulje perille yhtään sen nopeammin, peritään siitä kuitenkin pikakirjeen maksu 8.00 markkaa.

Maaliskuu on postin kulussa muutosten aikaa. 1.3. alkaen peritään mm. hankalasti käsiteltävistä kirjeistä lisämaksua 10 p/kpl. Hankalia kirjeitä ovat mm. sanoma- ja aikakausilehdistä leikatut ns. paperikupongit ja muut vastaavat alle 90 grammaa painavat paperit.

Pirkkalainen 40 vuotta sitten, 8.3.1984.

Lue kaikki Pirkkalainen 40 vuotta sitten -jutut täältä.