Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Linja-autojen kuljettajia pitäisi kouluttaa, jottei autossa lukisi Pirkkalaan mentäessä Tampere ja Tampereelle mentäessä Pirkkala

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1984.

PIRKKALAISEN numeroita vuodelta 1984.

Huonosti hoidettua joukkoliikennettä

Miksei kukaan yksityinen henkilö tai järjestö ole puuttunut linja-autoliikenteen puutteisiin Pirkkala–Tampere-linjoilla?

Aikataulut ovat heikosti ja epäkäytännöllisesti laadittuja sekä muutenkin puutteellisia verrattuna muiden liikennöitsijöiden aikatauluihin. Muutama kyläkunta on jäämässä ilman linja-autoliikennettä.

Autojen reittikilvistä on ollut puhetta toista vuotta, mutta mitään korjausta ei ole tullut. Tämmöinen törmäily ei onnistukaan muualla, että ajetaan kilvillä missä lukee vanhaa tietä tai uutta tietä ihmeellisen numeron lisäksi. Ei ole ihme vaikka matkustajat katoavatkin.

Osittain puutteellinen kilvitys johtuu kuljettajista. Niitäkään vähiä kilpiä mitä on, ei käytetä. Miksi?

Kuljettajille pitäisi antaa riittävä koulutus, jotta kilvet vaihdettaisiin kertomaan, minne ollaan menossa, ettei Pirkkalaan mentäessä lue Tampere tai Tampereelle mentäessä Pirkkala.

Tässä onkin kiireellinen korjaamisen aihe kunnan päättäville henkilöille: päättäjille ja virkailijoille ryhtyä toimenpiteisiin toisen liikennöitsijän saamiseksi hoitamaan Pirkkalan liikennettä. Se on ainoa järkevä ja aiheellinen ratkaisu.

Pirkkalainen 40 vuotta sitten, 12.4.1984. Mielipidekirjoitus nimimerkiltä Kyllästynyt puutteelliseen liikenteeseen.

Lue kaikki Pirkkalainen 40 vuotta sitten -jutut täältä.