Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Naistenmatkan koulun tilanahtaus kuumensi vanhempien tunteita, kun lapsia jäi koulusta ulos – ”Sisään mennään vaikka väkisin”

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1984.

PIRKKALAISEN numeroita vuodelta 1984.

Kouluun sisään – koulusta ulos!

Naistenmatkan ala-asteella elettiin toista viikkoa sitten ristiriitaisia tunteita. Neljänkymmenen lapsen vanhemmat ilmoittivat lapsensa sisään kouluun ja kuulivat samalla näiden jäävän koulusta ulos.

– Sisään mennään vaikka väkisin, puhisivat ilmoittautumispapereita käsissään vääntelevät, lievästi sanottuna kiukkuiset ensiluokkalaisten vanhemmat.

Koulun käytävillä pidettiin torikokouksia. Vika on päättäjissä, tuumattiin.

Naistenmatkan ala-asteen tilanahtauden karua todellisuutta ei ole vielä varmaan aikaisemmin otettu todesta. Vanhempainilloissa pidetyt puheet ovat ehkä saaneet aikaan ajatuksen: kunhan puhuvat.

Mutta kun oma lapsi on joutumassa aloittamaan koulunkäyntinsä toisella puolella kuntaa, niin johan alkaa leiskua. Vihaa pistetään politikoihin.

– –

– Kyllä minä tiedän, ketkä pääsevät Naistenmatkalle. Siinä katsotaan, minkälaiset vanhemmat ovat, puhisee kulman takana äiti, jonka lapsen koulutie alkaa Toiviosta, vaikka Naistenmatkalla asutaan ja Naistenmatkalla koulukin on. Suhteet siinä merkitsevät.

Pirkkalainen 40 vuotta sitten, 29.3.1984.

Lue kaikki Pirkkalainen 40 vuotta sitten -jutut täältä.