Pyynikin käsityöläispanimo löysi ravintolalleen uuden kodin – korvaa tutun grilliravintolan Pirkkalassa

Pyynikin Smokehouse tulee Pirkkalan Oliver'sin tilalle.

UUSI ravintola tulee pääkirjaston taloon nykyisen Bar & Grill Oliver’sin paikalle.

PIRKKALAAN avataan 1. helmikuuta uusi grilliravintola. Pyynikin Smokehouse tulee kuntakeskukseen pääkirjaston taloon ja korvaa nykyisen Oliver’s-ravintolan.

Smokehousen taustalla on Pyynikin käsityöläispanimo, ja ravintola kantaa samaa nimeä kuin panimon edellinen ravintola Tampereen Tesomalla. Kun Tesomalla vanhan teurastamon kiinteistö sai purkutuomion, ravintola suljettiin elokuussa 2023 ja uusien tilojen etsintä alkoi, kertoo Pyynikin Brewingin tamperelainen yrittäjä Samu Saarikoski.

”Vaikeaa oli, sen takia tässä kesti tovi. Mutta nyt on asiat hyvin, hyvä paikka on löydetty. Pirkkala on varmasti vireä ja mukava paikka, joka sopii hyvin meidän konseptiimme”, Saarikoski sanoo.

Saarikoski kuuluu tamperelaisten yrittäjien ryhmään, joka osti konkurssiin hakeutuneen Pyynikin käsityöläispanimon vuonna 2022.

SMOKEHOUSEN avatessa ovensa Oliver’sin toiminta lakkaa.

”Bar & Grill Oliver’sin toimintaa ei ole tarkoitus siirtää mihinkään muualle, vaan ravintolan tilalla jatkaa uusi Pyynikin Smokehouse”, kertoo Oliver’sin taustayhtiön Restbar Groupin toimitusjohtaja Mikko Hannula.

Hannulan mukaan Smokehousen työntekijät ovat pääosin tuttuja kasvoja Oliver’sista. Restbar Group ja Pyynikin Brewing ovat muodostaneet ravintolatoimintaa varten uuden yhtiön, jossa molemmat ovat osakkaina. Restbar Group vastaa ravintolan operatiivisesta toiminnasta.

Vaikeaa oli, sen takia tässä kesti tovi.

Samu Saarikoski

Tarjonnaltaan uutta ravintolaa kuvaillaan päivitetyksi yhdistelmäksi vanhaa Pyynikin Smokehousea ja Oliver’sia. Tarjolle tulee grilliherkkuja ja arkilounasta, ja juomaksi voi ostaa Pyynikin käsityöläispanimon panimotuotteita. Niin sanottuja kauppavahvuisia juomia voi ostaa myös kotiin.

”Käyttöön voi tulla uudenlaisia raaka-aineita ja muita pieniä muutoksia. Mutta jos on tykännyt syödä Oliver’sissa ja vanhassa Pyynikin Smokehousessa, niin tykkää myös tästä uudesta ravintolasta”, Hannula lupaa.

Siinä missä entisessä Smokehousessa tarjonta painottui Samu Saarikosken sanoin ”äijämättöön”, uudesta ravintolasta saa myös kevyempää ruokaa.

HANNULA kertoo Pyynikin Brewingin ja Restbar Groupin käyneen neuvotteluja voimien yhdistämisestä viime syksystä asti. Neuvottelupöytään heidät saattoivat juuri samantyyppiset ravintolakonseptit.

”Molemmilla oli heti alkuun selvät sävelet, että tästä voisi rakentua hyvä juttu. Neuvottelut aloitettiin jo syksyllä hyvissä ajoin, ja reilut kaksi kuukautta on nyt tarkennettu ajatusta ja neuvoteltu yksityiskohtia”, Hannula sanoo.

Oliver’s aloitti Pirkkalan kuntakeskuksessa vuonna 2017. Sitä ennen samoissa tiloissa toimi Daddy’s Diner.

Juttua korjattu 8.1. klo 9.07: Jutussa käytettiin Pyynikin käsityöläispanimosta aiemmin virheellisesti myös nimeä Pyynikin panimo.