Urheiluseura haki aikaisia treenivuoroja Pirkkalan liikuntasaleihin mutta joutui pettymään – oikaisuvaatimus ei mennyt läpi

Pieni salibandyseura sai myöhäisempiä vuoroja kuin olisi toivonut.

Nuolialan koululla on kunnan toiseksi suurin liikuntasali. Vielä isompi löytyy vapaa-aikakeskukselta. Kuva: Sanni Harmanen
PIRKKALALAISEN salibandyseuran oikaisuvaatimus parempien liikuntavuorojen puolesta ei mennyt läpi sivistyslautakunnassa.

Muutamasta kymmenestä aikuisesta koostuva seura oli hakenut kaudelle 2024–2025 ison salin liikuntavuoroa joko vapaa-aikakeskukselle tai Nuolialan koululle tiistain ja torstain väliselle ajanjaksolle kello 18 alkaen. Lisäksi seura haki vuoroa Toivion koulun saliin lauantaiaamulle kello 8.45 alkaen.

Liikuntavuorojen jaossa seuralle myönnettiin vuorot Nuolialaan maanantaille kello 20.30 sekä Toivioon lauantaille kello 20. Tyytymätön seura teki päätöksestä oikaisuvaatimuksen. Seuran mielestä urheiluseuroja ei kohdella tasapuolisesti, sillä joillekin seuroille on myönnetty ”todella paljon vuoroja”.

Sivistyslautakunta totesi kesäkuussa, että pirkkalalainen seura on oikeutettu saamaan vuoroja toiminnalleen. Käytäntönä on kuitenkin pitkään ollut, että arkipäivien varhaisemmat ajat kello 17–20 sekä viikonloppuaamut on osoitettu lasten liikunnalle.

Lautakunta lisää, että muut paikalliset seurat järjestävät aikuisille kohdennetun toiminnan pääsääntöisesti ilta-aikoina.

Lue myös: Paikallisuus etusijalla – tällaisessa järjestyksessä Pirkkalassa jaetaan liikuntapaikkojen käyttövuoroja