Etsinnässä lisää tilaa liikunnalle

Liikuntatilojen puutteesta kärsivässä kunnassa katse kääntyy tulevaisuuden kouluhankkeisiin.

PIRKKALAN vapaa-aikakeskukseen rakennetaan paraikaa suurta laajennusosaa. Kuva: Anna Haapavaara

LIIKE on paras lääke moneen vaivaan, mutta pirkkalalaisten into liikkua aiheuttaa myös päänvaivaa. Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen liikuntatilojen käyttövuorot ovat niin suosittuja, että tulevalle talvelle lokakuun ja huhtikuun välille ei ole käytännössä enää saatavilla vapaita aikoja arki-illoille. Myös kunnan toinen iso liikuntasali Nuoliala-keskuksella on kovassa käytössä.

Vapaa-aikakeskusta ollaan paraikaa suurentamassa yli 3000 neliömetrin laajennusosalla. Kunnan vapaa-aikapäällikkö Tero Saatsi ar­vioi silti Pirkkalaisen haastattelussa viime viikolla, ettei laajennus riitä yksin ratkaisuksi jo pitkään jatkuneeseen tilanpuutteeseen. On hyvin mahdollista, että laajennusosan valmistuttuakin kunnan liikuntatiloille on enemmän hakijoita kuin aikoja voidaan tarjota.

Tämä herättää kysymyksen, minne liikunnanjanoiset kuntalaiset saadaan mahtumaan. Rakenteilla olevaan Pirkkala-kampuksen uuteen koulurakennukseen ei varsinaisia koululiikuntatiloja ole tulossa.

Katse kääntyy silti kunnan tulevaisuuden kouluhankkeisiin, sillä koulujen yhteyteen liikuntatilat istuvat luontevasti. Esimerkiksi kunnanvaltuutettujen suusta on kuultu toivetta, että Pakkalankulman viereiselle pellolle suunnitellun uuden Kalliomäen koulun liikuntatiloista tehtäisiin tarpeeksi tilavat, jotta niistä saataisiin kaikki hyöty irti.