Vapaa-aikakeskuksen tiloilla on kova kysyntä tulevallakin toimikaudella: kaikki arki-illat on pääsääntöisesti varattu täyteen lokakuusta huhtikuuhun

Myös Nuoliala-keskuksen salissa vuorot on pitkälti varatut.

PIRKKALAN vapaa-aikakeskuksella on käyttöä aamuvarhaisesta iltamyöhään läpi koko toimikauden, joka alkaa elokuussa.

PIRKKALAN vapaa-aikakeskuksen tontilla tehtävät laajennustyöt eivät näy keskuksen tilojen suosiossa, vaan tiloilla on kova kysyntä tulevallakin toimikaudella. Arkipäivisin kunnan käytössä olevan keskuksen kaikki arki-illat on pääsääntöisesti varattu täyteen lokakuusta huhtikuuhun. Viikonloppuina voi satunnaisesti olla vapaita aikoja, kertoo kunnan asiakaspalvelukoordinaattori  Reija Mankki.

Kysyntää on etenkin keskuksen liikuntasalilla.

”Jos lasketaan mukaan kaikki käyttäjät seurojen lisäksi, vapaa-aikakeskuksessa on varmasti se halutuin kunnan liikuntasali. Monipuolisuutensa ja palveluidenkin puolesta se soveltuu monenlaiseen käyttöön ja on siten laajalti tavoiteltu”, Mankki taustoittaa.

Vapaa-aikakeskuksella nykyisellään vuokrattavia tiloja ovat kolmeen osaan jaettava liikuntasalin lisäksi monitoimisali, joka soveltuu esimerkiksi jumppiin, mutta ei pallopeleihin, kaksi kokouksiin soveltuvaa tilaa ja bänditila.

TILOJEN suosio näkyy myös vuorojen hakijamäärissä. Reilu 20 toimijaa haki vapaa-aikakeskuksesta vuoroja toimikaudelle 2023-2024.

Neljä paikallista seuraa on saanut säännöllisesti toistuvia vuoroja vapaa-aikakeskuksen liikuntasalista. Lisäksi monitoimisalissa toimii muutama muu seura sekä satunnaisesti myös Pirkan opisto.

”Halukkaita vuokraajia löytyy yhdistysten lisäksi myös esimerkiksi yksityishenkilöistä, yrityksistä ja ulkopaikkakuntalaisista”, Mankki mainitsee.

Toimikauden aikana uusia kyselyitä tilojen vuokraamisesta tuleekin kunnan keskitettyyn tilavarauspalveluun jatkuvasti.

”Koska kaikki käyttöajat tai tilat eivät sovellu kaikille hakijoille, jää joitain vuoroja myös vapaaksi. Vuorojen hakuprosessin jälkeen vapaaksi jääneitä vuoroja voi varata kuka tahansa käyttöönsä”, Mankki sanoo.

PIRKKALAN toinen iso liikuntasali löytyy Nuoliala-keskuksesta, ja myös sen vuorot on pitkälti varatut. Kunnan suurimmissa saleissa on omat erityispiirteensä, eli täysin identtisiä ne eivät ole käytön kannalta, Mankki selventää.

”Vapaa-aikakeskuksella vuorot ovat pääsääntöisesti koko salin vuoroja, kun taas Nuoliala-keskuksessa on paljon myös lohkoihin jaettua käyttöä.”