Pirkkalan lukioon valittiin yhteishaussa 85 uutta opiskelijaa – Keskiarvoraja miltei sama kuin viime vuonna

Yhteensä Pirkkalan lukioon haki reilut 300 ihmistä.

PIRKKALAN lukiossa aloittaa jälleen ensi syksynä kymmeniä uusia opiskelijoita. Arkistokuva: Sanni Harmanen

PIRKKALAN lukioon on hyväksytty kevään yhteishaussa 85 uutta opiskelijaa. Lukioiden opiskelijavalintojen tulokset on julkaistu tänään torstaina.

Rehtori Marjukka Suihko kertoo, että lukioon haki yhteensä 302 ihmistä. Heistä noin 60–65 oli merkinnyt Pirkkalan lukion ensisijaiseksi hakukohteekseen.

”Ensisijaisten hakijoiden määrä oli vähän pienempi kuin viime keväänä”, Suihko sanoo.

ALIN keskiarvo, jolla Pirkkalan lukioon pääsi, pysyi lähes samana kuin viime vuonna. Keskiarvoraja asettui tänä vuonna 7,5:een, kun vuosi sitten se oli 7,58.

Suihko tarkentaa, että kaikki 7,5:n keskiarvolla hakeneet eivät tulleet nyt valituiksi. Vain pari ihmistä hyväksyttiin sisään tällä keskiarvolla.

Karsinta tapahtui automaattisesti Opetushallituksen Opintopolku-nettipalvelussa, jonka kautta lukioihin haetaan. Lukion henkilökunnalla ei siis ollut valinnassa sananvaltaa.

”Jos hakijoilla on sama lukuaineiden keskiarvo, seuraava ratkaiseva tekijä on hakujärjestys ja sen jälkeen taito- ja taideaineiden arvosanat”, Suihko kertoo.

Hakujärjestyksellä tarkoitetaan sitä, millaiseen mieluisuusjärjestykseen hakija on laittanut hakukohteensa Opintopolussa.

YLIMMILLÄÄN Pirkkalan lukion keskiarvoraja on ollut tasan 8.

”Siinä on ollut vähän vaihtelua. Tampereella on nyt lisätty lukiopaikkoja, joten varmaan sekin on vaikuttanut asiaan”, Suihko pohtii.

TAMPEREELLA Hatanpään lukioon hyväksyttiin yhteensä 125 opiskelijaa. Yleislukion puolella alin keskiarvo oli 8. Lisäksi lukiossa toimii musiikki- ja musiikkiteatterilinja, jossa on hakijan lukuaineiden keskiarvon lisäksi omat pääsyvaatimuksensa.