Miksi ylioppilaiden määrä väheni Pirkkalassa huomattavasti edelliskeväistä? Rehtori kertoo

Pirkkalan lukiosta valmistuu tänä keväänä 65 ylioppilasta, kun vuosi sitten määrä oli 86.

Pirkkalassa kirjoitettiin tänä keväänä erittäin hyviä tuloksia, Pirkkalan lukion rehtori Marjukka Suihko iloitsee. Kuva: Anna Haapavaara

PIRKKALAN lukiosta valmistuu tänä keväänä 65 uutta ylioppilasta. Lukiot saivat Ylioppilastutkintolautakunnalta tiedon valmistuneista tiistaiaamuna.

”Kirjoitukset menivät erittäin hyvin, paremmin kuin aiemmin”, kertoo Pirkkalan lukion rehtori Marjukka Suihko.

Pirkkalan lukiosta valmistuvien joukossa oli useita erittäin hyviä tuloksia. Niistä parhaaksi Suihko nostaa ylioppilaan, joka kirjoitti neljä laudaturia ja kaksi eximiaa.

Lisäksi koko Pirkkalan lukion tulos nousi valtakunnallisen keskiarvon yläpuolelle. Valtakunnallinen keskiarvo oli 4,17 puoltoääntä, ja Pirkkalan lukion kokonaistulos oli 4,57.

”Olemme ylpeitä ylioppilaistamme. Opettajatkin ovat tehneet hienoa työtä”, Suihko iloitsee.

PIRKKALAN lukiosta valmistuvien määrä väheni neljänneksellä edelliskeväästä. Keväällä 2023 heitä valmistui ennätysmäärä 86 ja sitä edeltävänä keväänä 83.

Suihko selittää määrän vaihtelua sillä, että aiempaa useampi oppilas venyttää lukio-opintojaan yli kolmen vuoden.

”Pudotus johtuu siitä, että tredulaiset valmistuvat vasta syksyllä ja sitten näitä jatkavia on paljon”, Suihko sanoo.

”Viime vuonna lukion kolmeen ja puoleen vuoteen tai neljään vuoteen suorittavia oli vain neljä, nyt jatkavia on noin 14–15. Opintoja on pidennetty esimerkiksi urheiluharrastuksen tai jonkun muun asian takia.”

Lisäksi Pirkkalan lukiossa opiskelee Tredun opiskelijoita, jotka suorittavat kaksoistutkintoa. Heillä lukion suoritusaikaa on pidennetty kolmeen ja puoleen vuoteen.

Lue myös: Tässä ovat Pirkkalan lukion ja Hatanpään lukion kevään ylioppilaat