Pingviinit jäi voittoisan kotiavauksen jälkeen nollakerhoon Valkeakoskella – matkassa vain 12 kenttäpelaajaa

VALKEAKOSKEN Kiekko-Ahma jätti keskiviikkona kotihallissaan Pirkkalan Pingviinit maaleitta II divisioonan Hämeen lohkossa ja voitti lopulta 9-0 (1-0, 6-0, 2-0) Pingviinien toisessa sarjaottelussa.

PINGVIINIT on aloittanut kautensa jääkiekon II divisioonassa voitolla ja tappiolla.

”Meillä oli lähinnä työesteiden vuoksi matkassa 12 kenttäpelaajaa ja heistäkin ykkösketjun Harri Nissi joutui jättämään ottelun kesken saatuaan kiekosta. Avauserä oli hyvä, mutta toinen surullinen”, tiivisti päävalmentaja Harri Nummela.

K-Ahman maalivahti Viljami Erola torjui avauserässä 13 kertaa, vieraiden Teemu Alapirtti 11 kertaa. Kaikkiaan Erola urakoi ottelussa 43 torjuntaa, niistä 21 päätöserässä.

”Toki joukossa oli laukauksia huonoista paikoista, mutta maalintekoon tarvitaan tehokkuutta. Kausi on vasta alussa ja kun saadaan täysi kokoonpano, niin tilanne on parempi. Alapirtti tuli vaihtoon 6-0-tilanteessa ja edellisen ottelun pelannut Lassi Viljanen tuli maalille. Ei nuo kuusi takaiskua maalivahdin syytä olleet”, Nummela sanoi.

K-Ahmalla oli täysi kokoonpano ja toisen erän alussa joukkue teki vajaassa minuutissa kaksi maalia siirtyen 3-0-johtoon. Avauserän ainoan teki Niklas Blomberg ajassa 19.19.

Kauden ensimmäisessä ottelussa kotihallissa Pingviinit voitti Nokian Pyryn kakkosjoukkueen.