Pirkkalassa kortittomat kuskit ja huumeissa ajo ovat arkipäivää

Keväällä hyvät kelit houkuttelevat kaahailijoita Tampereen läntiselle kehätielle.

Tampereen läntisellä kehätiellä ajetaan tiuhaan ylinopeutta. Arkistokuva.

KEVÄÄN tullen Pirkkala muuttuu yhdessä asiassa turvattomammaksi paikaksi kuin talvisin, nimittäin liikennekäyttäytymisessä. Hyvät kelit ja kuiva asvaltti houkuttelevat kaahailijoita varsinkin Tampereen läntiselle kehätielle.
Ihmeen monella kuljettajalla tuntuu esimerkiksi olevan näkökentässään sokea piste Partolan ja Sarankulman kohdalla oleville valotauluille, joilla nopeusrajoitusta ajoittain lasketaan olosuhteiden vaatiessa satasesta 80 kilometriin tunnissa.

Useita kuntia yhdistävän kehätien turvallisuus ei ole peiliin katsomisen paikka ainoastaan pirkkalalaisille. Siitä kannattaa kuitenkin kaikkien olla kiinnostunut. Juuri moottoritieltä monet Pirkkalaisen uutisoimat poliisiuutisetkin ovat saaneet alkunsa.

Mutta osataan sitä muuallakin kunnassa. Ylinopeuksien lisäksi Pirkkalan alueilla tavataan poliisin kertoman perusteella säännöllisesti esimerkiksi aikuisia kortittomia kuskeja. Vakavaksi vetävät myös poliisin huomiot siitä, että nykyään on tavanomaista, että rattijuoppojen päihtymyksen taustalla on muutakin kuin alkoholia.

Aivan oma ilmiönsä ovat keväisin yleistyvät nuorison ja nuorten aikuisten auto- ja mopomiitit, joissa meno on usein villiä ja joille Pirkkala on Pirkanmaan houkuttelevimpia kohteita, kiitos hyvien kulkuyhteyksien.

Viime viikolla kokoontuneessa Pirkkalan lasten parlamentissa ei syyttä suotta kuntapäättäjien suulla mainittu, että liikenteen turvallisuus on yksi konkreettisista pirkkalalaisten lasten hyvinvointiin vaikuttavista asioista.

Toivotetaan kevääseen kaikille järkeä päähän ja malttia liikenteeseen, oli asvaltti kuinka kuivaa tahansa.