Näin äänestät vaalipäivänä Pirkkalassa – Pirkkalainen kertoo paikallisista tuloksista maanantaina

Pirkkalassa äänestetään varsinaisena vaalipäivänä seitsemässä eri äänestyspisteessä.

PRESIDENTINVAALIEN ensimmäisen kierroksen vaalipäivä on sunnuntaina 28. tammikuuta. Lari Hakanen (keskellä) ja Jasper Pitkänen (oikealla) kävivät äänestämässä ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä 17. tammikuuta. Äänestysliput otti vastaan Oskari Portaankorva. Kuva: Sanni Harmanen

PRESIDENTINVAALIEN kampanjoinnin viimeiset päivät ovat nyt käsillä. Vaalien ensimmäisen kierroksen vaalipäivä on tulevana sunnuntaina.

Toisin kuin ennakkoäänestyksessä, varsinaisena vaalipäivänä on mahdollista äänestää vain omassa äänioikeusilmoituksessa kerrotussa äänestyspaikassa. Pirkkalassa näitä äänestyspaikkoja on seitsemän.

Ennakkoäänestyksessä äänestysprosentti nousi koko maan tasolla historiallisen korkeaksi, korkeammaksi kuin yksissäkään aiemmissa presidentinvaaleissa. Pirkkalassa äänestysprosentti nousi edellisiin presidentinvaaleihin nähden ja oli 49,3.

Pirkkalainen kertoo vaalien lopputuloksesta ja paikallisten äänestäjien äänestyskäyttäytymisestä nettisivuillaan maanantaina.

Presidentinvaali 2024

Varsinainen vaalipäivä on su 28.1.
Pirkkalan äänestyspaikat ensimmäisen ja mahdollisen toisen vaalin vaalipäivinä: Kirkonkylän koulu (äänestysalue 001 Kirkonkylä), Pirkkalan pääkirjasto (002 Kyösti), Pirkkalan yhteislukio (003 Naistenmatka), Kurikankulman koulu (004 Kurikka), Nuoliala-keskus (005 Loukonlahti, 006 Killo), Toivion koulu (007 Toivio).
Muista nämä: Ota ehdottomasti mukaasi äänestyspaikalle poliisin myöntämä henkilökortti tai passi taikka ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja. Ennakkoäänestyksessä voit äänestää missä tahansa äänestyspaikassa, mutta vaalipäivänä vain omassa äänestyspaikassasi eli siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty saapuneeseen äänioikeusilmoitukseen. Itse äänioikeusilmoitusta ei tarvita äänestyksessä, mutta sen voi ottaa mukaan jos haluaa. Omaa äänestyspaikkaa voi tarvittaessa kysyä vaalipalvelunumerosta 0800 9 4770.
Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa vaalissa yli puolta annetuista äänistä, seuraa toinen vaali, jossa ovat mukana kaksi eniten ääniä saanutta ehdokasta. Sen ennakkoäänestys pidetään 31.1.-6.2. ja vaalipäivä on su 11.2.