Härmälä, Rantaperkiö ja Hatanpää seisoivat vahvasti Haaviston takana myös toisella kierroksella

Pekka Haavisto oli ykkösehdokas presidentiksi Härmälässä ja lähialueella.

HÄRMÄLÄSSÄ kannatettiin Pekka Haavistoa. Kaupunginosa jakautuu kahteen äänestysalueeseen, joista toinen on Nuolialantien pohjois- ja toinen eteläpuolella. Arkistokuva: Antti Jokinen

PIRKKALAN naapurialueilla Tampereen puolella liputettiin vahvasti Pekka Haaviston puolesta myös presidentinvaalien toisella kierroksella.

Haavisto oli Härmälän, Rantaperkiön ja Hatanpään äänestysalueilla selvästi suositumpi ehdokas kuin vaalit voittanut Alexander Stubb.

ERITYISEN suosittu Haavisto oli Rantaperkiössä ja Nuolialantien eteläpuolisessa osassa Härmälää. Äänestysalueella Härmälä B Haavistoa kannatti 64,6 prosenttia äänestäjistä ja Rantaperkiössä 64,4 prosenttia.

Nuolialantien pohjoispuolella eli äänestysalueella Härmälä A ero ehdokkaiden välillä oli kapeampi. Haavisto sai siellä 53,7 prosenttia äänistä ja Stubb 46,3. Härmälä A -alueeseen kuuluu lähinnä nykyinen Härmälänranta.

Hatanpäällä Haavistoa suosi 57,8 prosenttia äänestäjistä.

KOKO Tampereen äänestysprosentti presidentinvaalien toisella kierroksella oli 74,3. Paikallinen Haavisto-ilmiö nähtiin Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä myös vaalien ensimmäisellä kierroksella.

Härmälän, Rantaperkiön ja Hatanpään tulokset äänestysalueittain

HÄRMÄLÄ A (äänestysprosentti 70,6):
Haavisto 53,7, Stubb 46,3.
HÄRMÄLÄ B (69,8):
Haavisto 64,6, Stubb 35,4.
HATANPÄÄ (74,7):
Haavisto 57,8, Stubb 42,2.
RANTAPERKIÖ (73,5):
Haavisto 64,4, Stubb 35,6.