Pirkkalan äänestyspaikoilla on käynyt viime hetken arvuuttelijoita ja vuorenvarmoja äänestäjiä – ”Päätös syntyi autolta äänestyspisteelle siirtyessä”, sanoo Elina Lindroos

Osa äänestäjistä on joutunut pähkäilemään valintaansa vielä vaalipäivänä. Pirkkalainen kertoo vaalien paikallisista tuloksista maanantaina.

ELINA ja Matti Lindroos kävivät äänestämässä Toivion koululla. Emilia, 7, ja Tilda, 3, oppivat samalla äänestyksen pelisääntöjä: tärkeintä on, että saapuu äänestyspaikalle, ja toiseksi tärkeintä on ottaa passi mukaan, sanoo Emilia.

PRESIDENTINVAALIEN toisen kierroksen vaalipäivänä Pirkkalan äänestyspaikoilla on tavattu ainakin kahdenlaisia äänestäjiä. Ensinnäkin ovat ne, joille oma ehdokas on ollut selvä jo pitkään. Sitten on niitä, jotka miettivät valintaansa viimeiseen asti.

Jälkimmäiseen ryhmään kuuluu Elina Lindroos, joka kävi aamupäivällä antamassa äänensä Toivion koulun äänestyspaikalla. Hän pohti valintaansa vielä koulun pihan läpi kävellessään.

”Kyllä se päätös sitten syntyi autolta äänestyspisteelle siirtyessä”, Elina Lindroos kertoo.

Matias Lindroosille valinta oli puolestaan helppo

”Puolustus, Suomen talousasiat ja energiapolitiikka”, hän nimeää äänestyspäätökseensä eniten vaikuttaneet tekijät.

MUKANA äänestyspaikalla olivat perheen lapset Emilia, 7, ja Tilda, 3. Emilialle äänestäminen oli jo tuttua hommaa, olihan hän äänestänyt Toivion koululla pidetyssä lasten vaalissa, jossa valittavina olivat presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen ehdokkaat.

Emilian mielestä äänestäminen kannattaa.

”On tärkeää antaa oma mielipide”, hän perustelee.

ÄÄNESTYSPAIKAT sulkeutuvat sunnuntaina kello 20. Pirkkalainen kertoo presidentinvaalien paikallisista tuloksista maanantaina.

PIRKKALASSA on äänestetty tänään kauniissa pakkassäässä. Riitta Mäkinen (vas.) ja Arja Keskinen äänestivät Toivion koululla.
OVI kävi tasaiseen tahtiin Kurikankulman koulun äänestyspisteellä aamupäivällä kello 11:n maissa. Teemu Nissinen sujautti vaalilippunsa uurnaan.
VÄHÄJÄRVEN koulun viitosluokkalainen Matias Isosaari oli mukana pitämässä kahviota Kurikankulman koulun äänestyspaikalla. Kauppa oli käynyt aamupäivän aikana mukavasti.
KURIKASSA äänestäneet Elina ja Nico Eriksson löysivät kumpikin helposti mieleisensä ehdokkaan. ”Ehdokas oli tuttu, häntä oli helppo äänestää. Hän tuntui enemmän omalta kuin se toinen”, Elina Eriksson perustelee.

Presidentinvaali 2024

Toisen kierroksen varsinainen vaalipäivä on su 11.2.
Ehdokkaina ovat Alexander Stubb ja Pekka Haavisto.
Pirkkalan äänestyspaikat toisen kierroksen vaalipäivänä ovat samat kuin ensimmäisellä: Kirkonkylän koulu (äänestysalue 001 Kirkonkylä), Pirkkalan pääkirjasto (002 Kyösti), Pirkkalan yhteislukio (003 Naistenmatka), Kurikankulman koulu (004 Kurikka), Nuoliala-keskus (005 Loukonlahti, 006 Killo), Toivion koulu (007 Toivio).
Muista nämä: Ota ehdottomasti mukaasi äänestyspaikalle poliisin myöntämä henkilökortti tai passi taikka ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja. Vaalipäivänä voit äänestää vain omassa äänestyspaikassasi eli siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty saapuneeseen äänioikeusilmoitukseen. Itse äänioikeusilmoitusta ei tarvita äänestyksessä, mutta sen voi ottaa mukaan jos haluaa. Omaa äänestyspaikkaa voi tarvittaessa kysyä vaalipalvelunumerosta 0800 9 4770.