Lähes puolet Pirkkalan äänioikeutetuista äänesti ennakkoon

Presidentinvaalien ennakkoäänestys oli koko maan tasolla historiallisen vilkas.

PIRKKALALAISET kuuluvat Pirkanmaan ahkerimpiin ennakkoäänestäjiin. Mirja ja Antti Hukkila kävivät äänestämässä Pirkkalan pääkirjastolla heti ensimmäisenä mahdollisena päivänä viime viikon keskiviikkona. Kuva: Sanni Harmanen

PIRKKALASSA äänestettiin vilkkaasti ennakkoon presidentinvaaleissa. Tiistai-iltana päättyneessä ennakkoäänestyksessä äänensä kävi antamassa 49,3 prosenttia Pirkkalan äänioikeutetuista.

Äänestämässä käytiin siis ahkerammin kuin edellisissä presidentinvaaleissa 2018, jolloin ennakkoon äänesti 45,2 prosenttia.

Sama trendi näkyy myös valtakunnallisesti. Koko maassa ennakkoäänestyksen äänestysprosentiksi tuli 44 prosenttia, mikä on enemmän kuin yksissäkään aiemmissa presidentinvaaleissa.

Pirkanmaalla uurnilla kävivät eniten tamperelaiset (53,7 prosenttia), toiseksi eniten ruovesiläiset (52,9) ja kolmanneksi eniten nokialaiset (49,7). Pirkkala ja Ikaalinen jakavat neljännen sijan tismalleen samalla lukemalla. Koko maakunnan äänestysprosentti oli 49,5.

Presidentinvaalien varsinainen vaalipäivä on tulevana sunnuntaina 28. tammikuuta. Pirkkalassa on perinteisesti äänestetty aktiivisesti myös varsinaisena vaalipäivänä.