”Venäjä on uhka ja pysyy uhkana” – Mika Aaltola hoputti lisäämään puolustustarvikkeiden valmistusta ja ihmetteli Suomen alhaista syntyvyyttä

"Mitä ihmettä meille on tapahtunut?" kyseli tuleva presidenttiehdokas ihmetellen Suomen alhaista syntyvyyttä ja yhteisöllisyyden katoamista.

PETRI (oik.) ja Pentti Kähkönen tervehtivät Mika Aaltolaa saapuessaan tämän tilaisuuteen Pirkkalan lukiolle lauantaina.

”VENÄJÄ on uhka ja pysyy uhkana. Tätä se tulee olemaan. Ei kannata odottaa, että maailmantilanne helpottuu”, totesi Pirkkalassa lauantaina vieraillut presidenttiehdokas Mika Aaltola arvionsa Suomen seuraavan presidentin toimikauden näkymistä.

Aaltolaa oli saapunut Pirkkalan lukiolle kuulemaan noin 70 henkeä, mikä on viikonlopun poliittiselle tilaisuudelle Pirkkalassa hyvä saavutus.

Aaltola kertoi ennen tilaisuutta Pirkkalaiselle ajatuksiaan maailmantilanteesta ja keskittyi myös puheessaan Venäjän hyökkäyssotaan.

Aaltola pitää tärkeänä, että lännessä saadaan kasvatettua puolustustarvikkeiden tuotantoa.

”Meidän on nyt varauduttava ja varustauduttava Venäjän takia. Puolustustarvikesektorin täytyy saada uusia linjoja pystyyn. Se tarkoittaa, että puolustusvoimien on tehtävä tilauksia, eivät alan yritykset muuten voi kasvattaa tuotantoaan.”

”Tilauksia voi tehdä, sillä tämä on ainakin tämän sukupolven mittainen tilanne eikä mene pois niin kauan kuin Putin ja hänen kaverinsa ovat vallassa”, Aaltola totesi.

”Meidän verrokkimaamme Viro käyttää puolustukseen kolme ja Puola neljä prosenttia bruttokansantuotteesta”, Aaltola muistutti. Suomen vastaava luku on tänä vuonna reilut kaksi prosenttia.

On sanottu, ettei minulla ole kokemusta ulkopolitiikasta. Miten ihmeessä minusta sitten on tullut Ulkopoliittisen instituutin johtaja?

Mika Aaltola

”Venäjä on siirtynyt sotatalouteen ja saanut omaa tuotantoaan onnistuneesti ylös. Se käyttää kolmanneksen budjetistaan sotaan. On myös syntynyt hylkiövaltioiden akseli ja sanktioita kierretään. Niiden kiertämisen tukkiminen on tärkeää.”

”Miten ihmeessä Venäjän annettiin varustautua, että se kykeni aloittamaan tällaisen sodan. Eurooppaa on merkelöity liian pitkään. Putin näki, että me lännessä olemme sokerissa kasvaneita ja riiteleviä ja päätti hyökätä”, Aaltola kritisoi.

Venäjän ydinasepelottelun Aaltola totesi olevan bluffia.

”Ei taktinen ydinase edes olisi käyttökelpoinen Ukrainan laajoilla tasangoilla.”

MIKA Aaltola kertoi lauantaina Pirkkalassa näkemyksiään noin 70:lle yleisötilaisuuteen saapuneelle ihmiselle.

TARKASTI ottaen Mika Aaltola ei ole vielä presidenttiehdokas, sillä ehdokkuus edellyttää 20 000 kannattajakortin kokoamista.

Aaltola ja hänen tukijoukkonsa olivat jo varmoja, että kortteja kerätään määräajassa riittävä määrä.

”Kortteja on tullut viime aikoina noin 400 kappaleen päivävauhtia”, Aaltola kertoi. Korttipakat kiersivät ahkerasti katsomossa myös Pirkkalassa ja nimiä kertyi lisää.

VENÄJÄN lisäksi Aaltola vaaliteemana on suomalaisten kadonneen yhteisöllisyyden uudelleen löytäminen. Hän peräänkuulutti arjen rohkeutta ja toisista välittämistä kansakunnan herättämiseksi.

”Syntyvyys on Suomessa historian alhaisinta. Mitä ihmettä meille on tapahtunut? Meidän pitää uusiutua”, Aaltola totesi.

Kampanjassa korostetaan, että Aaltola on kansanliikkeen valitsema ehdokas.

”Suomessa on ensimmäistä kertaa varteenotettava presidenttiehdokas, jolla ei ole koskaan ollut minkään puolueen jäsenkirjaa”, Aaltola itse totesi.

Aaltola kertoi saaneensa viestejä, joissa ihmiset kokivat kuluneen kesän ”repivän poliittisen keskustelun” luotaantyöntäväksi.

Hän neuvoi yleisöä tekemän päätöksensä parhaasta ehdokkaasta omilla aivoillaan eikä esimerkiksi median juttujen perusteella.

”On sanottu, ettei minulla ole kokemusta ulkopolitiikasta. Miten ihmeessä minusta sitten on tullut Ulkopoliittisen instituutin johtaja?”, Aaltola kysyi.