Pian Pirkkalaan saapuvan Mika Aaltolan presidenttiehdokkuus vaatii 20 000 kannattajakortin keräämisen – Tukiyhdistyksen pirkkalalainen pomo kertoo, missä nyt mennään

"Muut ehdokkaat ovat menneisyyden pelureita", sanoo Aaltolan tukiyhdistyksen puheenjohtaja Valtteri Vuorisalo.

PIRKKALALAINEN Valtteri Vuorisalo johtaa Mika Aaltolan presidenttiehdokkuutta valmistelevaa tukiyhdistystä. Pirkkalassa Vuorisalo on kokoomuksen ensimmäisen kauden kunnanvaltuutettu.

Mitä kuuluu Mika Aaltolan presidenttiehdokkuuden tiimoilla, Suomen turvattu tulevaisuus -tukiyhdistyksen pirkkalalainen puheenjohtaja Valtteri Vuorisalo?

”Hyvää, kun ottaa huomioon, että yhdistys lähti nollasta liikkeelle vain noin kuukausi sitten. Rahaa oli nolla, työntekijöitä nolla. Nyt olemme saaneet kokoon maanlaajuisen verkoston. Vapaaehtoiset ovat osoittaneet mahtavaa positiivista energiaa.”

Ehdokkuuden vahvistaminen vaatii 20 000 kannattajakorttia 20. joulukuuta mennessä. Onko niitä koossa paljonkin ja saatteko tarvittavan määrän kokoon aikataulussa?

”Tämän asian suhteen nukun yöni rauhassa. Korttien kerääminen on tosi hyvässä vauhdissa. Tarkkaa päivän tilannetta en voi tässä kertoa. Tiedotamme tilanteesta lähiaikoina lisää. Kun vähimmäisraja on täynnä, niin jatkamme yhä korttien keräämistä, koska olemme kansan asialla demokratian puolesta.”

Mitä muuta tukiyhdistyksessä on viime aikoina tehty ja suunniteltu?

”Aivan käytännön asioita on paljon. Meillä on verkkosivut ja nyt myös pankkitili. Verkkokauppa on tulossa ja sieltä saa tilattua erilaisia Mika Aaltola -tuotteita, kuten hänen kirjojaan ja muita juttuja, joista ei vielä sen enempää. Innokkaimmat vapaaehtoiset ovat jo printanneet itse Mika-keräysliivejä kenttätyötään varten, kun sellaisia ei vielä ollut. ”

Miten Mika Aaltola on sinusta ollut esillä ja pystynyt tekemään agendaansa tutuksi tähän mennessä?

”Kampanjointi on täydessä käynnissä. Mika kiertää nyt paljon Suomen eri puolella ja viettää toreilla tuntikausia kansan parissa. Kampanjan aikana Mika on virkavapaalla ja pitää lomapäiviään. Hänellä on jo sijainen Ulkopoliittisen instituutin johdossa.”

Onko vierailua Pirkkalaan odotettavissa?

”Kyllä. Mika Aaltola saapuu Pirkkalaan lauantaina 23. syyskuuta. Kaikille avoin tilaisuus pidetään Silmu-lukiossa kello 11.30-13.”

Olette ystäviä Mikan kanssa. Onko yhteydenpito ollut vilkasta ja mitkä ovat ehdokkaan fiilikset juuri nyt?

”Olemme tietysti tavanneet usein viime aikoina. Mika on kertonut erityisesti, että ihmisten tapaaminen ympäri Suomea on todella energisoivaa ja antaa voimaa kampanjointiin.”

Miten henkilökohtaisesti analysoisit vaaliasetelmia. Mukaan kisaan ovat ilmoittautuneet Pekka Haavisto, Olli Rehn, Alexander Stubb, Jussi Halla-aho, Sari Essayah ja pian varmaan Jutta Urpilainenkin?

”Tulee mielenkiintoiset vaalit. Mika on ehdokkaista ainoa, joka tulee ehdokkaaksi oikean kansanliikkeen kautta. Muut tulevat puolueidensa nostamina. Olemme saaneet jopa sellaisia viestejä, että vaikka henkilö ei välttämättä äänestäisi Mikaa, hän haluaa täyttää kannattajakortin, että kansa saa asettaa vaaleihin ehdokkaan ohi puoluekoneistojen.

Miksi Mika Aaltola olisi mielestäsi ehdokkaista paras presidentti Suomelle?

”Maailmantilanne on haastava. Uusi aika tarvitsee uusia pelureita. Muut ehdokkaat ovat menneisyyden pelureita, he edustavat vanhaa politiikkaa.”