Pirkkalalaisen Anton Äikäksen Kormus-bändi sai uuden jäsenen: Nico Bertula toivoo yhtyeestä uuden sukupolven suomirokkibändiä

Kormus-bändi viettää ensi vuonna pyöreitä, mutta aloittaa juhlinnan työn merkeissä jo tämän vuoden puolella.

KORMUS-BÄNDI nykymiehityksellä: Kari Luomaharju (vas.), Anton Äikäs, Joona Kuparinen ja Nico Bertula (edessä). Kuva: Juha Mäkelä

VUONNA 2013 Tampereella perustettu yhtye Kormus viettää ensi vuonna pyöreitä. Kymmenen vuoden kunniaksi luvassa on paitsi uusi levy toukokuussa, dokumentti, yhteistyötä tamperelaislegendojen kanssa, mutta myös jo nyt lanseerattava uusi Kormus-kokoonpano.

Uuden basistin Nico Bertulan kanssa höystetty Kormus nähtiin ensimmäisen kerran livenä yllätyskeikalla viime viikolla Helsingin On The Rocksissa yhdessä Varjolan ja Monotonian kanssa.

LÄHELLÄ oli, että 10-vuotisjuhlat olisivatkin muuttuneet Kormuksen kuoppajaisiksi alkuperäisbasisti Aaro Alatalon vetäydyttyä yhtyeen riveistä yllättäen viime kesänä. 20 minuuttia tämän tiedon julkaisun jälkeen helsinkiläinen Nico Bertula lähetti viestin. Nyt hän on yhtyeen uusin jäsen.

”Yhtyeeseen liittyminen on tuntunut heti alkumetreistä lähtien todella oikealta. On erittäin hieno tehdä mukavien ihmisten kanssa hommia kun tietää, että jokainen kaveri on sataprosenttisesti hommassa mukana ja kaikilla on sama päämäärä”, Bertula sanoo.

BÄNDI esiintyy lauantaina 22. lokakuuta Kangasalan Kisarannan motocross-tapahtuman iltajuhlassa, joka alkaa kello 19.

Lisäksi orkesteri nähdään tämän vuoden puolella esimerkiksi Mikko Alatalon juhlakonsertissa Tampere-talossa, ja uutta suomirockia saadaan marraskuun 4. päivänä, kun Kormus julkaisee tulevan Kukaan ei vie multa rock’n’rollii -singlensä. Biisin taustalla kuullaan myös Movetronin Päivi Lepistöä sekä Horsepowerin Jykä Siraista.

Suhteet skenen joka puoleen ja perinnön vaaliminen ovat Kormukselle ja Nico Bertulalle iso juttu:

”Toivon, että Kormus olisi niin sanottu ’uuden sukupolven suomirokkibändi’. Kun nämä meidän konkariyhtyeet siirtyvät eläkepäiville, tätä genreä ei kuitenkaan saa unohtaa.”

Kormuksen nykykokoonpanon muodostavat pirkkalalainen Anton Äikäs (kitara, laulu, perustajajäsen, vuodesta 2013), Kari Luomaharju (rummut, taustalaulu, perustajajäsen vuodesta 2013), Joona Kuparinen (kitara, taustalaulu, mukana joulukuusta 2020) ja Nico Bertula (basso, taustalaulu, mukana lokakuusta 2022).