Akron Taian voimistelijat tekivät historiaa: olivat ensimmäiset suomalaiset lajinsa MM-kisoissa

Suomen kolmikko ylsi finaalin yhdeksänneksi. Voiton vei Kiinan joukkue.

Anna Kivistö (vas.), Maisa Tatti ja Netta Nuppola edustivat Suomea akrobatiavoimistelun MM-kisoissa. Kuva: Christian Degroote
SUOMI oli syyskuussa ensimmäistä kertaa mukana akrobatiavoimistelun MM-kisoissa. Pirkkalalaisessa Akron Taika -seurassa treenaavat Anna Kivistö, Netta Nuppola ja Maisa Tatti edustivat Suomea aikuisten sarjassa Portugalissa 19.–22. syyskuuta.

Tiukan karsintakilpailun tuloksena joukkue pääsi historiallisesti yhdistelmäohjelman finaaliin, johon karsittiin nosto- ja heitto-ohjelmien yhteispisteillä. Finaalissa suomalaisjoukkue onnistui parantamaan sijoitustaan karsinnoista yhdellä sijalla ja oli finaalin yhdeksäs pistein 25,690. Sijoitus oli parempi kuin kokoonpano osasi odottaa, sillä jo finaalipaikkaakin pidettiin epätodennäköisenä.

”Yhdistetyn finaalin taso oli todella kova ja onnistuttiin hyvin oman ohjelman kanssa. Yhdistettyyn ei oltu panostettu ihan yhtä paljoa kuin nosto- ja heitto-ohjelmiin, koska finaaliin pääsy oli todella epätodennäköistä. Meidän sijoitus nousi finaalissa vielä pykälällä onnistuneen suorituksen ansiosta”, Anna Kivistö arvioi kolmikon finaalisuoritusta.

Finaaliin osallistui 10 parasta joukkuetta, joista voiton vei Kiinan joukkue.

Lajissa käynnistyy seuraavaksi kansallinen kilpailukausi Pirkkalassa kun Akron Taika järjestää kilpailut lokakuun lopulla. Seuraavat arvokisat ovat lajin SM-kilpailut toukokuussa 2025.

Akrobatiavoimistelun aikuisten MM-kisoihin voivat osallistua voimistelijat, jotka täyttävät 15 vuotta viimeistään kisavuonna.

Lue myös: Pian kaksi vuotta täyttävä voimisteluseura houkuttelee Pirkkalaan satoja harrastajia, ja treenien perässä on jopa muutettu kuntaan – ”Haluamme kauhean paljon tuottaa ihmisille elämyksiä”