Pereensaaren viljelypalstojen hakemiselle saatiin aikataulua – uimarannalle pian tärkeitä lisärakenteita

Uimalaiturin viereen tulee lähiaikoina pukusuoja ja bajamaja. Myös veneranta remontoidaan.

Pereensaaren puistoon on istutettu omenapuita, jotka ovat osa alueen kävijöiden käyttöön tarkoitettua “syötävää puutarhaa”. Valkea kuulas -lajike oli hiljattain komeassa kukassa.

PEREENSAAREN virkistyspuiston rakentaminen alkaa olla loppusuoralla. Tänä kesänä työlistalla on vielä viljelypalsta-alueen tekeminen ja saaren etelänpuoleisen venerannan remontointi.  Lisäksi uimalaiturin viereen tuodaan pukusuoja ja bajamaja.

”Virallinen uimakausi alkaa 15.6. Viimeistään siihen mennessä pukusuoja ja bajamaja saadaan uimapaikalle”, kertoo kunnanpuutarhuri Miia Terämä.

Venerannan remontissa siellä tällä hetkellä olevat veneet siirrätetään rakennustöiden ajaksi kahdessa osassa evakkoon vastarannan uusille venepaikoille.

”Venepaikkojen haltijoita informoidaan asiasta lähiaikoina”, sanoo Terämä.

Terämän mukaan venepaikkojen määrän on tarkoitus pysyä remontin jälkeen ennallaan, mutta asia tarkentuu rakentamisen aikana. Rantaan tulee myös puuistutuksia.

”Vastarannan venepaikat tulevat jakoon remontin jälkeen.”

Rantapolulla on satumainen tunnelma. Toukokuun lopulla se oli kukintaansa aloittavien kielojen reunustama.

PEREENSAAREEN on tulossa myös viljelypalsta-alue. Se rakennetaan tämän vuoden aikana.

”Palstat saadaan jakoon valitettavasti vasta ensi vuonna. Teemme yhteistyötä 4H-yhdistyksen kanssa. Palstojen hakuprosessista tiedotetaan aikanaan”, Terämä sanoo.

Terämän mukaan virkistyspuisto saadaan pääosin valmiiksi tänä vuonna. Hän muistuttaa kuitenkin, että puistot eivät ole koskaan täysin muuttumattomassa tilassa.

”Luonto itsessään ja käyttäjät muokkaavat meidän ympäristöä.”