Pirkkalalaiset rynnivät uurnille: yli puolet äänesti ennakkoon toisella kierroksella

Pirkkala oli Pirkanmaan toiseksi aktiivisin ennakkoäänestyskunta.

PEKKA Haavisto ja Alexander Stubb kisaavat presidentinvaalien toisella kierroksella.

YLI puolet Pirkkalan äänioikeutetuista kävi äänestämässä ennakkoon presidentinvaalien toisella kierroksella. Äänestysprosentiksi tuli Pirkkalassa 51,3.

Äänestysvilkkaus nousi verrattuna vaalien ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestykseen (50,6 prosenttia) ja vuoden 2018 presidentinvaalien ennakkoäänestykseen (45,2).

PIRKKALALAISET olivat Pirkanmaan toiseksi innokkaimpia äänestäjiä. Edelle nousivat vain tamperelaiset 55,5 prosentilla. Koko Pirkanmaan ennakkoäänestysprosentti oli 50,7.

Valtakunnallisesti ennakkoäänestys sujui historiallisen vilkkaana. Äänestämässä kävi koko maassa 45,7 prosenttia äänioikeutetuista.

PRESIDENTINVAALIEN toisen kierroksen ennakkoäänestys päättyi tiistai-iltana.

Varsinaisena vaalipäivänä eli tämän viikon sunnuntaina voi äänestää omaan äänioikeusilmoitukseen merkityssä äänestyspaikassa. Pirkkalassa äänestyspaikkoja on seitsemän.

Presidentinvaali 2024

Toisen kierroksen varsinainen vaalipäivä on su 11.2.
Pirkkalan äänestyspaikat toisen kierroksen vaalipäivänä ovat samat kuin ensimmäisellä: Kirkonkylän koulu (äänestysalue 001 Kirkonkylä), Pirkkalan pääkirjasto (002 Kyösti), Pirkkalan yhteislukio (003 Naistenmatka), Kurikankulman koulu (004 Kurikka), Nuoliala-keskus (005 Loukonlahti, 006 Killo), Toivion koulu (007 Toivio).
Muista nämä: Ota ehdottomasti mukaasi äänestyspaikalle poliisin myöntämä henkilökortti tai passi taikka ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja. Vaalipäivänä voit äänestää vain omassa äänestyspaikassasi eli siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty saapuneeseen äänioikeusilmoitukseen. Itse äänioikeusilmoitusta ei tarvita äänestyksessä, mutta sen voi ottaa mukaan jos haluaa. Omaa äänestyspaikkaa voi tarvittaessa kysyä vaalipalvelunumerosta 0800 9 4770.