Pirkkalassa on kirjoilla kourallinen ihmisiä, joilla ei ole asuntoa – Asunnottomien yön tapahtumaa vietetään ensi viikolla

Asunnottomien yötä vietetään aina YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä.

SUUPANTORILLA järjestetään Asunnottomien yön tapahtuma, jossa pidetään musiikkiesityksiä, jaetaan vaatteita ja kerrotaan tietoa asunnottomien palveluista. Arkistokuva: Antti Jokinen

ENSI viikon tiistaina Suupantorille kokoonnutaan jälleen viettämään Asunnottomien yön tapahtumaa.

Torilla järjestetään iltapäivän aikana ohjelmaa, johon kuuluu harmonikkamusiikkia, yhteislaulua ja KatuA-bändin esiintyminen. Tilaisuuden avaa Pirkkalan kunnan yhdyskuntalautakunnan varapuheenjohtaja Kristiina Kaila.

Lisäksi torilla on tarjolla kahvia, pullaa, hernesoppaa ja makkaraa. Punainen Risti jakaa tapahtumassa vaatteita tarvitseville, ja tapahtumassa esitellään erilaisia asunnottomille suunnattuja palveluja.

Pirkkalan kunnan kulttuurituottaja Peik Erhola kertoo, että tapahtuman kohderyhmänä ovat kaikki, jotka voisivat näitä palveluja tarvita.

Pirkkalassa asunnottomia ei ole montaa. Erhola kertoo, että asunnottomia henkilöitä on Pirkkalassa kirjoilla ”vain kourallinen”.

Tapahtumaa ovat mukana järjestämässä kunnan ja Punaisen Ristin lisäksi Pirkkalan seurakunta ja Pirkkalan Elokolo.

ASUNNOTTOMIEN yötä vietetään aina 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä. Vuoden 2023 teemana on ”Kenelle kaupunki kuuluu?” Asunnottomien yön kansalaisliike haluaa herättää yhteiskunnallista keskustelua, kenen ehdoilla julkista tilaa suunnitellaan, kenellä on oikeus näkyä kaupunkikuvassa, kenen tarpeisiin kaupunkitila vastaa ja onko julkinen tila kaikille yhdenvertainen ja kaikkien saavutettavissa.

”Haluamme herättää valtakunnallista keskustelua kaupunkisuunnittelusta ja oikeudesta julkiseen tilaan osallisuuden näkökulmasta. Ketä kaupunkisuunnittelussa kuullaan ja huomioidaan, ja millaisia palveluja kenellekin luodaan”, toteaa Asunnottomien yön kansalaisliikkeen ja Helsingin päätapahtuman koordinoija Vlada Petrovskaja tapahtuman tiedotteessa.

Asunnottomien yön tapahtuma Suupantorilla ti 17.10. klo 15 alkaen.