Taksin takapenkillä istunut mies ampui useita laukauksia Suupantorilla – Tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Taksissa oli ammuskelijan lisäksi kolme muuta henkilöä, joiden todettiin joutuneen tilanteessa vaaraan.

PIRKANMAAN käräjäoikeus piti tapahtumien kulkua selvänä ja keskittyi tapauksen rikosoikeudelliseen arviointiin. Arkistokuva: Mikko Peltoniemi

PIRKANMAAN käräjäoikeus on tuominnut ehdolliseen vankeuteen miehen, joka ampui useita laukauksia taksin sisällä Pirkkalan Suupantorilla lokakuussa 2022.

Taksin takapenkillä kuljettajan takana istunut mies ampui pistoolilla kuusi laukausta auton lattiaa päin lokakuisena perjantaina. Luodit menivät yhtä lukuun ottamatta auton pohjasta läpi, ja yksi luoti vaurioitti myös kuljettajan penkin alaosaa. Taksissa oli miehen lisäksi kolme muuta henkilöä, joista yksi oli taksin kuljettaja.

Syytetty kiisti syytteen vaaran aiheuttamisesta. Mies tunnusti ampuneensa auton lattian läpi, mutta sanoi, ettei aiheuttanut tällä vakavaa vaaraa hengelle ja terveydelle. Miehen mukaan kyse oli vaaran aiheuttamisen sijaan vahingonteosta.

KÄRÄJÄOIKEUS totesi tapahtumien kulun riidattomaksi ja keskittyi niiden rikosoikeudelliseen arviointiin. Vaikka laukaukset suuntautuivat kohti auton lattiaa ja menivät pääosin pohjan läpi, oikeus arvioi, että kimmotessaan ne olisivat aiheuttaneet vaaraa autossa olijoille. Lisäksi yksi laukauksista osui kuljettajan penkin selkänojaan. Näin ollen syytetyn todettiin aiheuttaneen vakavaa hengen ja terveyden vaaraa muille autossa olleille.

Pistoolia ja patruunoita mies piti hallussaan ilman asianmukaista lupaa.

Vuonna 1978 syntynyt mies tuomittiin vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi tuomitun tulee maksaa tuhansien eurojen edestä korvauksia asianomistajille, taksiyhtiölle ja taksiyhtiön käyttämälle vakuutusyhtiölle. Tuomio on lainvoimainen.