Minkä siloposkissa häviää, sen itsevarmuudessa voittaa

"Olen saavuttanut elämässäni pisteen, jossa kurtut alkavat pikkuhiljaa kuulua elämänkaareeni", kirjoittaa hyvinvointialan yrittäjä Virva Pulkkinen.

VIRVA Pulkkinen. Kirjoittaja on hyvinvointialan yrittäjä ja retkitubettaja.

IKIVANHA mänty kohoaa luonnonsuojelualueella taivasta vasten vahvana, itsevarmana, ryppyisenä, lommoisena. Sillä on vahva kilpikaarna, joka on kehittynyt suojaksi puulle itselleen mutta myös monille hyönteisille ja toukille. Sen oksat haarautuvat tuomaan turvaa ja suojaa linnuille.

Puu ei ole ruma, vaikka on kaikkea muuta kuin silorunkoinen nuorukainen. Puu ei ole arvoton, vaikka on vanha. Päinvastoin sen arvo ja arvokkuus kasvavat jokaisen vuosirenkaan myötä. Kurtut kuuluvat sen elämänkaareen. Vahvat juuret pitävät sen paikallaan eikä se horju pikku myrskyissä. Onhan tässä jo koettu yhtä ja toista.

Olen saavuttanut elämässäni pisteen, jossa kurtut alkavat pikkuhiljaa kuulua elämänkaareeni. Juuretkin olen kasvattanut, niitä ruokittiin hyvin, kun asuin vielä lapsuuskodissa. Tv-ohjelmissa ja somessa näkyvät ihmiset ovat valitettavan usein silotelleet rajuinkin keinoin omat arvostusta ja kunnioitusta herättävät vuosirenkaansa.

Ovatko juuret saaneet riittävästi vahvistavaa ravintoa, jos olo on epävarma ensimmäisten juonteiden ilmestyessä?

JONKUN mielestä olen väärässä, kun sanon, että operoidut kasvot eivät herätä useimmissa meissä sitä reaktiota mikä ehkä on ollut tarkoitus. Kasvojen kohotus ei välttämättä kaunista ja painavat silikonirinnat saavat aikaan selkäkipuja. Huulten täyttö hyaluronihappopistoksella maksaa nopean googletuksen perusteella noin 300–500 euroa ja toimenpide täytynee uusia pari kerta vuodessa tai muuttuu luonnolliseksi. Moni nuori velkaannuttaa itsensä varhain.

Hyaluronihappo sinällään ei ole vierasaine, sillä elimistö tuottaa sitä itsekin. Vanhemmiten sen tuotanto vähenee ja tämäkin kuuluu normaaliin elämänkaareen. Kauneus on katsojan silmässä mutta myös symmetriassa. Olemme syntymälahjana saaneet tietyt kasvojen piirteet, jotka ovat symmetriset ja siksi kauniit. Yhtä kohtaa muuttamalla tuo symmetria särkyy ja tulee tarve muuttaa myös toista kohtaa.

Ovatko juuret saaneet riittävästi vahvistavaa ravintoa, jos olo on epävarma ensimmäisten juonteiden ilmestyessä? Somemaailman myrskyt ja tuulivirtaukset heittelevät keski-ikää lähestyvää. Oma itsensä pitää määrittää taas uudelleen kuten teini-iässä. Erona on noin 25 vuotta elämänkokemusta, mutta silti luonnollisia iho- ja kehomuutoksia pelätään ja kammotaan kuin ruttoa. Silti isoihinkin kehon muokkausoperaatioihin mennään suurella luottamuksella. Riskitöntä leikkausta ei kuitenkaan ole ja kallis ylläpitokierre on valmis.

Kun katson omia vanhempiani en näe botox-otsaa, en täytehuulia. Näen lempeät silmät, jotka yhä loistavat sairauksista huolimatta.

ITSENSÄ ja kumppanin moittiminen ja arvostelu on myrkyistä pahinta. Kehu, kiitä ja arvosta itseäsi ja puolisoasi. Ihan joka päivä. Miehillä lisääntyy charmi ja naiset ovat kuin punaviini: paranee vanhetessa.

Kun katson omia vanhempiani en näe botox-otsaa, en täytehuulia. Näen lempeät silmät, jotka yhä loistavat sairauksista huolimatta ja iloisen suun, joka on iloinen koska niitä on voitettu sekä täydelliset korvat, koska ne yhä kuulevat iloni ja huoleni. Huolimatta siitä, että he ovat 66-vuotiaita he heilauttavat rinkat selkäänsä, kulkevat Kilpisjärveltä Haltille viikon maastossa nukkuen sydänvaivoista ja nivelrikosta huolimatta. Elämä ottaa ja antaa. Minkä siloposkissa häviää, sen itsevarmuudessa voittaa. Peilikuvan sijasta näkee kauemmaksi.

Toivon, että omat jälkeläiseni voivat myös aikanaan minua katsoessaan nähdä ihmiselämän monimuotoisuuden. Niin, ja tietysti sen vaeltamisen riemun.