Miestenkin iho vaatii hoitoa, muistuttaa Pirkkalassa toimiva kauneusalan yrittäjä – ”Moni mies sanoo, että täällä saa hetken aikaa olla rauhassa”

Noami Wallin toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja perusti Keisarinviittaan kauneusalan yrityksen.

MIEHET käyvät yhä enemmän kosmetologilla muun muassa kasvohoidoissa. Laillistettu kosmetologi Noami Wallin vaihtoi varhaiskasvatuksen alalta kauneudenhoitoalalle muutama vuosi sitten.

NOAMI WALLIN on rohkea nainen. Muutama vuosi sitten hän toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja lähti opiskelemaan kosmetologiksi. Sen myötä varma työpaikka varhaiskasvatuksen alalla vaihtui yrittäjän arkeen.

”Tein valmistuttuani aluksi kosmetologin töitä vuokratuolilla, mutta viime kesänä perustin Keisarinviittaan tämän kauneusalan yritykseni, MonAmin. Teen muun muassa kasvohoitoja, sokerointeja, erilaisia hierontoja ja ripsiä ja kynsiä.”

Ihastuttava yritystila oli alkujaan toimistokäytössä ja ihmiset ovat hämmästelleet, miten kauniiksi Wallin on tilat saanut laitettua. Huoneet huokuvat rauhallisuutta ja tunnelmaa.

”Ajattelen, että ihmiset saavat täällä nauttia palvelusta, kosketuksesta, tuoksuista ympärillä ja rauhasta. Monet täällä käyneet naiset ovat ostaneet myös miehelleen hoidon lahjaksi. Miesten iho vaatii hoitoa siinä missä naistenkin ja yhä useampi mies hoitaa itseään siinä missä naisetkin.”

”Lisäksi moni mies sanoo, että täällä saa hetken aikaa olla rauhassa ja hetkessä läsnä niin, että stressitaso alenee huomattavasti.”

Wallin suosii hoidoissa kotimaista luonnonkosmetiikkaa.

WALLIN tekee yrityksensä kautta yhteistyötä Ramona Bilmezin kanssa, joka tarjoaa Suomessakin nosteessa olevaa luonnonmukaista kasvonmuokkausta.

Menetelmä on ikivanha, mutta sitä on nyt kehitetty ja muokattu edelleen enemmän nykyaikaan sopivaksi. Kasvonmuokkaus tunnetaan monissa maissa paljon paremmin kuin Suomessa ja yksi näistä maista on Venäjä. Siellä voi myös opiskella englanniksi luonnollisen kasvonmuokkauksen ammattilaiseksi.

Kasvonmuokkaus on ennen kaikkea lihasten työstämistä esimerkiksi suun tai silmien ympärillä. Muun muassa silmien ympärille tulee helposti vaaka- ja pystyjuonteita, koska silmän ympyrälihas on tukossa ja lyhentynyt. Silloin myös ympäröivä iho jää löysäksi.

”Vertaan usein tilannetta takkiin, jonka vuori on liian pieni”, Bilmez kertoo. ”Silloin takin päällikangas menee rypyille. Kun lihasta hoidetaan ja käsitellään, saadaan sitoutuneella hoidolla upeita tuloksia. Piirteistä saattaa lähteä jopa 20 vuotta pois. Mitään täyteaineiden pistämistä tai muuta vastaavaa menetelmä ei sisällä.”

RAMONA Bilmez tekee kasvonmuokkausta, joka perustuu lihasten käsittelyyn muun muassa hieronnan avulla. -Pitkäjänteisellä työllä iästä saadaan jopa 20 vuotta pois. Usein jo ensimmäisellä kerralla kasvojen rypyt siloittuvat ja turvotus vähenee. 

Kasvojenkohotus tehdään yksinkertaisesti lihaksia aktivoimalla. Kasvojen lihakset ovat erilaiset kuin esimerkiksi jalan lihakset.

”Monet kasvojen lihakset kiinnittyvät toisiinsa ja toisesta päästä ihoon, minkä vuoksi lihaksen käsittely auttaa kasvojen ryppyjen ja juonteiden silottamisessa. Kasvojen lihakset ovat kuin hämähäkin seitti, jossa yhden lihaksen käsittely vaikuttaa myös toisen alueen lihaksiin. Kun hoito aloitetaan kuuriluonteisesti ja sitä ylläpidetään, ihon harmaus häviää, turvotus vähenee ja juonteet madaltuvat.”

Vaikka kasvonmuokkausta voi periaatteessa tehdä myös itse kotona, parhaan tuloksen saa Bilmezin mukaan, kun sen tekee alan ammattilainen.

”Haluamme, että asiakkaan ei tarvitse murehtia mistään, kun hän astuu ovesta sisään”, Wallin sanoo. ”Tulokset usein motivoivat käymään hoidoissamme ja teho näkyy yleensä jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen.”