Ligita Purinan hehkuvat öljyvärityöt osoittavat, että myös vedenpinnan alla on kuvauksellisia maisemia

Taiteilija toivoo, että Galleria 2:ssa esillä olevan näyttelyn töitä katsellessaan katsojat tuntisivat voivansa ”pulahtaa mukaan” veden syvyyksiin.

LIGITA Purinan Vedenalaiset illuusiot -sarja on visuaalinen tarina puutarhasta, joka levittäytyy niin vedenpinnan ylle kuin alle. Öljyvärityöt ovat esillä Galleria 2:ssa torstaista 17. elokuuta alkaen.

KUVATAITELIJA Ligita Purinan teossarja Vedenalaiset illuusiot koostuu öljyvärimaalauksista, jotka esittävät vedenpinnan alla piilevää avaruutta. Galleria 2:ssa esillä olevissa töissä on kuvattu sekä realistisia että mielikuvituksellisia maisemia, joihin Purina on yhdistänyt myös maanpäällisiä näkymiä.

Jälkimmäisiin hän kertoo saaneensa vaikutteita muun muassa harrastamastaan puutarhanhoidosta.

SARJA sai alkunsa kun Latvian Taideakatemiassa opiskellessaan Purina maalasi kesäisin luonnoksia, joissa hän tutki erilaisia lähialueen luontokohteita.

”Pyöräilin paljon tarvikkeet ja kamera mukanani ja etsin inspiraation aiheita Espoonjoen, Palolammen ja Espoonkartanon ympäristössä. Maalasin paljon veden heijastuksia, rantojen kasvillisuutta ja puita ja pyrin löytämään uusia näkökulmia maisemamaalaukseen.”

Omia luonnon aiheita ja ilmaisutapojaan etsiessään hän sukelsi myös Iso-Valkeessa ja Iso-Melkuttimessa, joiden kirkkaat vedet houkuttivat tutkimaan ja valokuvaamaan näiden järvien vedenalaista luontoa.

”Nämä molemmissa järvissä ottamani valokuvat olivat diplomityömaalauksieni aiheina valmistuessani Latvian Taideakatemiasta kuvataiteiden kandidaatiksi.”

Taiteilija toivookin, että näyttelyn töitä katsellessa katsojat tuntisivat voivansa ”pulahtaa mukaan” veden syvyyksiin ja kokea veden alla avautuvaa syvyyttä, kauneutta ja hiljaisuutta.

LIGITA Purina (s.1973) on espoolainen kuvataiteilija, jonka pääaiheena tällä hetkellä on luonnon monimuotoisuus. Maalaustensa lisäksi hän piirtää botaanisia tutkielmia kasveista.

Klassisen öljyväritekniikan lisäksi Purina käyttää myös historiallista munatemperatekniikkaa.

Ligita Purinan Vedenalaiset illuusiot -maalaussarja on esillä Galleria 2:ssa (Suupantori 2) 17.8.-11.9. kirjaston aukioloaikoina.