Angry Birds -miljonääri Peter Vesterbacka kertoi Pirkkalassa, kuinka maahanmuuttajat voivat oppia suomen kielen puolessa vuodessa

PETER Vesterbacka vieraili Pirkkalassa kuulussa punaisessa hupparissaan kertomassa uusista projekteistaan lukiolaisten houkuttelemiseksi Suomeen. Koulutuksesta elinvoimaa -tapahtumassa hän tapasi muiden muassa eduskuntavaaliehdokas Katri Virkkusen sekä Pirkkalan yrittäjäyhdistyksen edustajat Jarmo Hautamäen (oik.) ja Mauri Loukialan.

ANGRY Birdsistä tunnettu Peter Vesterbacka vieraili Pirkkalassa viime torstaina kertomassa, miten koulutuksen kautta luodaan elinvoimaa.

Hän tapasi Koulutuksesta elinvoimaa -illassa lukiolla muiden muassa Pirkkalan yrittäjäyhdistyksen väkeä sekä pirkkalalaisen kokoomuksen kansanedustajaehdokkaan Katri Virkkusen.

”Suomessa on työvoimapula monella alalla ja haaste on maan laajuinen. Ongelma tulee kasvamaan väestön ikääntyessä. Finest Future ja Peter ovat lopettaneet ihmettelyn ja ryhtyneet toimeen ongelman ratkaisemiseksi”, Virkkunen selosti illan teemaa.

Finest Future opettaa nuorille matalamman elintason maissa netin välityksellä, Teams-sovelluksella, suomen kielen puolessa vuodessa. Opetusta on viisi kertaa viikossa 75 minuutin oppitunteja.

”Sen jälkeen nuoret osaavat vaadittavan suomen kielen tason muuttaakseen, kirjoittavat ylioppilaiksi, jatkavat korkeakouluun, menevät töihin ja perustavat yrityksiä”, Virkkunen sanoo.

”He oppivat suomen kielen puolessa vuodessa. Miksi sitten Suomen kouluissa maahanmuuttajalapset eivät tahdo oppia kieltä? Miksi syntyperäisilläkin lapsilla ja nuorilla on haasteita riittävän luku- ja laskutaidon oppimisen kanssa? Vastaus on Peterin mukaan, että heiltä ei vaadita tarpeeksi”, Virkkunen summasi illan herättämiä tuntoja.

”On tulkit ja helposti puhe kääntyy englanniksi. Suomalaiset lapset päästetään seuraavalle luokalle rimaa hipoen. Opettajilla ei ole hankehelvetin keskellä työrauhaa keskittyä opettamiseen. Tarvitaan vähemmän byrokratiaa, jotta motivoituneet työperäiset maahan muuttajat saadaan töihin”, Virkkunen totesi.

PETER Vesterbacka oli mukana Angry Birds -pelin kehittämisessä ja vastasi peliyhtiö Rovion liiketoiminnan kehittämisestä.

Nykyisin hän on monien muiden projektiensa ohella mukana Finest Future -yhtiössä, joka pyrkii houkuttelemaan Suomen lukioihin ulkomaalaisia opiskelijoita.

Finest Future pyrkii saamaan Suomeen ensi vuonna 1 500 ulkomaalaista lukiolaista. Opiskelijoista on pulaa erityisesti syrjäisempien paikkakuntien lukioissa. Tulijoiden määrä on tarkoitus kymmenkertaistaa 15 000:een.

Tulijoiden kielitaitoa aiotaan kohentaa etäopetuksen avulla.