Pirkkalalainen kansanedustaja oli mieluinen yllätys – valitulla peräti 160 000 seuraajaa somekanavillaan

Ville Merisen valinta kansanedustajaksi kertoo uudesta ajasta politiikassa.

PIRKKALASSA asuvan Ville Merisen (sd.) valinta kansanedustajaksi oli mieluinen asia Pirkkalalle kuntana. Pirkkala sai pitkästä aikaa ”oman” kansanedustajan. Olkoonkin, että eduskunnassa päätetään koko maan asioista, siellä on lupa myös nostaa paikallisia kysymyksiä esiin siltarumpupolitiikkaa tekemättä. Se, mikä koetaan tärkeäksi Pirkkalassa, voi resonoida muuallakin.

Kansanedustaja voi myös toimia eräänlaisena eduskunnan ja politiikan lähettiläänä kotikuntaansa päin, kertoilla menossa olevista uudistuksista ja tuoda ”terveisiä Arkadianmäeltä”. Tämä on omiaan vahvistamaan demokratiaa ja kuntalaisten kiinnostusta yleisiin asioihin paikallisesti.

Somessa moni tuppaa fanittamaan asioita, mutta aiemmin itse toiminta on jäänyt puuttumaan.

Ville Merisen valinta kansanedustajaksi kertoo uudesta ajasta politiikassa. Merinen ei ole ollut mukana politiikassa tätä ennen. Hän on somessa toimiva psykoterapeutti, joka jakaa neuvojaa ”Terapeuttiville”-nimellä niin nuorille kuin aikuisille. Hänellä on Tiktokissa 100 000 ja Instagramissa 60 000 seuraajaa. Vaaleissa Merinen sai yli 6000 ääntä.

Somessa moni tuppaa fanittamaan asioita, mutta aiemmin itse toiminta on jäänyt puuttumaan. Nyt somekansa näyttää oikeasti lähteneen äänestämään – muitakin esimerkkejä on Merisen ohella Pirkanmaalta.

Somesuosiossa ei sinänsä ole mitään uutta. Ennen äänestettiin tv-julkkiksia ja missejä, tai kuntavaaleissa paikallisen kaupan mukavaa kassaa tai terveyskeskuksessa tavattua kivaa lääkäriä. Nykyisin kasvot tulevat tutuksi kotisohvalla maaten kännykän ruudulta.

Ville Merisen viesti poliitikkona on ollut laittaa mielenterveysongelmien hoito kuntoon. Politiikka on paljon muutakin. Voi esimerkiksi kysyä, onko yhteiskunnassa syvemmällä joku perustavanlaatuinen valuvika, joka tuottaa jo nuorille mielenterveysongelmia, ja puuttua ennaltaehkäisevästi jo siihen.