Puskiaisten tiehanketta vastaan osoitetaan mieltä Lempäälässä lauantaina: ”Hölmöläisten oikaisu” – Järjestämässä Pirkkalan kunnanvaltuutettu

Mielenosoituksen taustalla on kaksi Vihreiden kansanedustajaehdokasta.

Pirkkalassa ympäristönsuojelijat ripustivat vuonna 2021 lakanan lähelle Jasperintietä paikalle, josta Puskiaisten uuden moottoritien on suunniteltu kulkevan. Kuva: Antti Jokinen

LEMPÄÄLÄSSÄ osoitetaan lauantaina mieltä Pirkkalan ja Lempäälän välille suunniteltua moottoritien oikaisua vastaan.

Mielenosoituksessa vaaditaan Pirkkalan ja Lempäälän välisen metsäalueen säilyttämistä ja Puskiaisten moottoritiehankkeesta luopumista. Medialle lähettämässään tiedotteessa mielenosoituksen järjestäjät kutsuvat hanketta ”Hölmöläisten oikaisuksi”.

Mielenosoituksen järjestävät Pirkkalan kunnanvaltuutettu Sirpa Repo ja Lempäälän kunnanvaltuutettu Tiina Wesslin. Molemmat ovat Vihreiden kansanedustajaehdokkaita.

JÄRJESTÄJIEN tiedotteessa todetaan, että tiehanke tuhoaisi arvokasta lähiluontoa. Tien vaikutusalueella sijaitsee esimerkiksi osuuksia Birgitan polku -retkeilyreitistä ja muita ahkerasti käytettyjä polkuja, Pulkajärven Natura-alue ja muita tärkeitä luontoalueita. Alueella elää myös erittäin uhanalaisia hömötiaisia.

Mielenosoitus järjestetään Sääksjärven torilla lauantaina kello 12. Noin tunnin kestävän mielenosoituksen aikana kuullaan luontoa puolustavia ja hanketta vastustavia puheenvuoroja.

VIIME syksynä Kolmostien perusparannuksen ohjausryhmä päätti, että uuden moottoritieosuuden ja 2-kehätien rakentaminen on paras lääke Kolmostien ruuhkien helpottamiseen ja turvallisuuden parantamiseen. Myös Pirkkalan kunnalla on edustusta ohjausryhmässä.

Kuluvan vuoden aikana hankkeesta valmistellaan yleissuunnitelma, ja vuoden 2024 keväällä Pirkkalan kunnan on tarkoitus antaa siitä lausuntonsa.

Lopullisesti tien rakentamisesta päättää valtion liikenne- ja viestintävirasto Traficom.