Lasten Pirkkaset näkyy ja kuuluu Pirkkalassa – tekemistä riittää perheille ja niiden pienimmille koko helmikuun ajan

PIRKKALASSA pääsee helmikuussa leikkimään ja seikkailemaan erilaisissa tapahtumissa.

LASTEN PIRKKASET tulee taas. Vuosittain helmikuussa Pirkanmaan kuntien yhteisponnistuksena järjestettävä lastenkulttuurikuukausi tuo paljon kiinnostavaa tekemistä ja tapahtumia perheille ja niiden pienimmille.

Mukana ovat 0-12-vuotiaille lapsille sekä heidän perheilleen suunnatut tapahtumat, kuten erilaiset esitykset, perhepäivät, virtuaaliohjelmat, työpajat, kurssit tai näyttelyt.

Vuoden 2023 teema Lasten Pirkkaset – monenlaista erilaista rohkaisee sekä lapsia että aikuisia olemaan oma ainutlaatuinen itsensä iästä, sukupuolesta, kulttuurista, kielestä, perinteistä tai alkuperästä riippumatta.

SUNNUNTAINA 5.2. kello 13-16 pidetään perheiden lumirakennustalkoot. Suupantorilla rakennetaan yhdessä linnoja, lyhtyjä ja lumiukkoja. Ota oman lapio tai pulkka mukaan rakentamista varten. Tapahtumalla on säävaraus.

KULTTUURIOSUUSKUNTA Uulu pitää tiistaina 7.2. kello 10 vauvojen leikkipajan Nuorisotila Nastassa. Paja on suunnattu 6 vk – 4 kk ikäisille vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Vauvojen leikkipaja vahvistaa vauvan ja vanhemman varhaista vuorovaikutusta sekä helpottaa vauvaperheen arkisia toimintoja leikin ja lorujen avulla. Ohjatun toiminnan jälkeen tilaan on mahdollisuus jäädä syöttämään lasta, juomaan kuppi kahvia tai keskustelemaan lastenneuvolan terveydenhoitajan kanssa. 

Osallistuminen on perheille vapaaehtoista sekä maksutonta. Leikkipajoihin ilmoittautuminen tapahtuu neuvolan terveydenhoitajan kautta.

LAUANTAINA 11.2. kello 10-14 pääkirjasto täyttyy lastenkulttuurista. Pirkkalan taideyhdistys ry:n taidenäyttelyyn voi tutustua kuvataiteilija Heta Laitakarin johdolla Galleria 2:ssa kello 10-13. Näyttelyn ohessa on mahdollisuus osallistua taidetyöpajaan.

Taideseikkailussa taas etsitään kuvavihjeiden avulla taideteoksia ja lastenpäivän tapahtuman päättää kuvittaja ja lastenkirjailija Anne Vaskon vierailu kello 13-14.

Vasko kertoo kuvittajan työstään ja aukaisee kuvittamiensa ja kirjoittamiensa kuvakirjojen taustoja ja sattumia. Miten syntyi Poninhännän kirja? Miten keksitään kuvakirjan hahmo? Mistä kertoo Lentopusu? Voiko Kirjastoauto rakastua?

Ransu-näyttelyssä voi myös piipahtaa omatoimisesti päivän aikana.

RUUTI-klovnin matkalaukusta aukeaa mitä ihmeellisempiä matkatarinoita.

RUUTI-KLOVNIN matkalaukkuteatteri on lauantaina 18.2. klo 15 Monitoimisalissa Vapaa-aikakeskuksella.

Esityksessä Ruuti-klovnin matkalaukusta aukeaa mitä ihmeellisempiä matkatarinoita. Tarinoita säestää eri kulttuurien musiikki ja ne esitetään käyttäen avuksi sirkuksesta ja teatterista tuttuja elementtejä, kuten jongleerausta ja esineteatteria.

Ruuti-klovni kertoo lapsille matkoistaan eri maailman kolkkiin ja kuvailee minkälaisia asioita, makuja ja tunnelmia hän matkoillaan kohtasi. Ja ennen kaikkea, mikä ihmetytti eniten.

Esitys sopii erityisen hyvin 4-10-vuotiaille, mutta pienemmätkin lapset voivat osallistua. Kesto on noin 25 minuuttia.

Esitykseen on ennakkoilmoittautuminen 9.2. mennessä Pirkkalan kunnan verkkosivujen kautta.

MUKSUJEN musapäivässä lauantaina 25.2. kello 13-15 hypätään musiikin maailmaan Kulttuuriosuuskunta Uulun Metsänpeitossa-konsertin (klo 13-13.45) sekä musiikkityöpajojen (klo 14-15) avulla. Konsertin jälkeisissä nonstop-musiikkityöpajoissa lapset pääsevät kokeilemaan soittimia sekä musiikin tekemistä.

Osallistuminen on maksutonta ja ikäsuositus on yli 3–vuotiaat.  Lapset ovat tapahtumassa omien aikuistensa vastuulla Monitoimisalissa Vapaa-aikakeskuksella.

Ennakkoilmoittautuminen Muksujen musapäivään lomakkeella alkaa 2.2. Lomake lisätään Pirkkalan kunnan tapahtumasivuille.

Miten syntyi Poninhännän kirja? Miten keksitään kuvakirjan hahmo? Mistä kertoo Lentopusu? Voiko Kirjastoauto rakastua?

VAPAA-AIKAKESKUS täyttyy tekemisestä lapsiperheille talviloman iltapäivän ajaksi tiistaina 28.2. kello 14-18.

Ohjelmassa isossa liikuntasalissa on palloilupiste, omatoimikeppihevosrata (oma keppariheppa mukaan), taitopiste ja kiipeilyseinä.

Monitoimisalissa on Ollin tanssituokiot koko perheelle kerran tunnissa klo 14.30, 15.30, 16.30 ja 17.30.

Monitoimisalin aulassa on Luonnon helmassa -taidenurkkaus rauhoittumista varten. Nurkkauksessa voi piirtää, kuunnella luonnon ääniä, kömpiä majaan, pötkötellä hetki pehmeillä tyynyillä ja rauhoittua.

Kahvila Piste palvelee normaalisti tapahtuman aikana Vapaa-aikakeskuksen aulassa.

Toiminnoissa liikutaan ilman ulkokenkiä. Lapset ovat tapahtumassa omien aikuistensa vastuulla. Tapahtumaan on vapaa pääsy.