Pääkirjoitus: Toimituksessa ollaan vielä huuli pyöreänä siitä, mitä lehteen kirjoitetaan tammikuussa Pirkkalan terveyspalveluista – Hyvinvointialueen tiedotus näyttää jäävän viime tippaan

Tuttua tarinaa suurten uudistusten osalta on sellainen, että hommia väsätään hiki hatussa, mutta ihmisille unohdetaan kertoa asioista, kirjoittaa Pirkkalaisen päätoimittaja Antti Jokinen.

PIRKKALAN terveyskeskus palvelee myös ensi vuoden puolella. Arkistokuva.

PIRKKALASSA kaikki hyvin sikäli, että vuodenvaihteessa hyvinvointialueen aloittaessa terveyskeskuksesta vastataan vanhasta puhelinnumerosta ja äänessä on Pirkkalan kunnan nykyisen ylilääkärin mukaan edelleen paikallinen henkilökunta.

Mutta aika lailla on myös epätietoisuutta. Ylilääkäriä mietityttää eniten uudistuksen viestintä. Samaa viestiä Pirkkalaiselle on kantautunut muualtakin.

Hyvinvointialueen aloittaessa Pirkkalan kunnan kotisivuilta poistuvat kaikki sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvät sivut. Siis ne, joista kuntalainen on tottunut hakemaan numerot, kun lääkärille pitää soittaa, kysyä vanhustenhoidosta tai neuvolasta.

Myös Pirkkalaisen Ajan hermolla -palstalta löytyvät monet tärkeät numerot ja yhteystiedot. Vielä nyt ollaan toimituksessa kuitenkin huuli pyöreänä, mitä palstalla ensi vuonna lukee Pirkkalan terveyspalveluista.

JATKOSSA soten ajanvaraus- ja muu tärkeä informaation löytyy sitten hyvinvointialueen sivuilta www.pirha.fi.

Sivut ovat edelleen varsin tyhjät. Siellä oleva tiedotus kertoo: ”Aloitamme toimintamme vuoden 2023 alussa. Päivitämme näille sivuille tiedot hyvinvointialueemme palvelupaikoista loppuvuoden aikana.”

”Vuoden vaihtuessa samat palvelupaikat jatkavat toimintaansa ja pirkanmaalaiset saavat sosiaali- ja terveyspalveluita samoista paikoista kuin tänäkin vuonna.”

Vuodenvaihteeseen on aikaa kolmisen viikkoa ja sitä ennen vietetään joulua. Toki ehtii, mutta viime tippaan tuntuu jäävän.
Tuttua tarinaa suurten uudistusten osalta on sellainen, että hommia väsätään hiki hatussa, mutta ihmisille unohdetaan kertoa asioista. Ja sitten ovat keskukset ja langat solmussa epätietoisten soittaessa.