Pirkanmaan hyvinvointialue kaipaa mielipiteitä – asukaskysely käynnissä

Pirkanmaan hyvinvointialueen kyselyllä selvitetään asukkaiden näkemyksiä palveluverkosta ja liikkuvista palveluista.

Pirkanmaan hyvinvointialue päätti viime vuonna, että Pirkkalan terveysasema kuuluu säilytettävien sote-asemien joukkoon.
PIRKANMAAN hyvinvointialue (Pirha) on käynnistänyt kyselyn, jossa kysytään asukkaiden mielipiteitä hyvinvointialueen palveluverkosta ja sosiaaliterveyspalvelujen järjestämisestä liikkuvina palveluina. Asukaskyselyyn voi vastata 22. heinäkuuta saakka.

Kurussa, Luopioisissa ja Punkalaitumella käynnistyi maaliskuussa liikkuvien palvelujen kokeilu. Näillä palveluilla tarkoitetaan kiireettömien sote-palvelujen tarjoamista tietyillä alueilla asukkaille, joiden on hankala lähteä kauemmas hoitamaan asioitaan. Samalla kannustetaan myös digiasiointiin mahdollisuuksien mukaan. Kokeilun tarkoituksena on hakea tietoa siitä, mitkä sote-palvelut toimivat liikkuvina palveluina.

Kesäkuun lopulla auennut asukaskysely on osa kokonaisuutta, jonka perusteella päätetään Pirkanmaalla säilyvistä lähiasemista ja fyysiset palvelupisteet korvaavista palveluista. Päätöksiä liikkuvista palveluista ja lähiasemista on tarkoitus tehdä syksyllä.

JO viime vuonna päätettiin, että Pirkkalan terveysasema on yksi säilytettävistä sote-asemista. Kymmenen muun sote-aseman jatkosta linjattiin tämän vuoden maaliskuussa. Aiemmin päätettyjen lähiasemien lisäksi toiminta jatkuisi tuoreen ehdotuksen mukaan toistaiseksi myös Tampereen Kaukajärven, Vesilahden ja Lempäälän Kuljun toimipisteissä.

Nyt lausuntokierrokselle lähetetyssä esityksessä lakkautettaviksi sote-asemiksi esitetään Kangasala Sahalahden, Tampereen Kämmenniemen ja Ylöjärven Viljakkalan (Elokaari) toimipisteitä. Liikkuvina palveluina sosiaali- ja terveyspalveluita tuotettaisiin jatkossa Juupajoella, Kihniössä, Ylöjärven Kurussa, Pälkäneen Luopioisissa, Sastamalan Mouhijärvellä, Punkalaitumella ja Ruovedellä.

Pirkanmaan hyvinvointialueen kysely palveluverkosta ja sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä liikkuvina palveluina on avoinna 22. heinäkuuta asti. Siihen voi vastata joko verkossa tai paperilomakkeella sosiaali- ja terveysasemilla.