Kaksi pirkkalalaista nappasi kultaa Kalevan kisoissa

Kuulantyöntäjä Emilia Kangas ja kiekonheittäjä Salla Sipponen olivat voitokkaita Vaasassa järjestetyissä yleisurheilun Kalevan kisoissa.

Kuulantyöntäjä Emilia Kankaalle mestaruus on ensimmäinen. Kuva: Juha Aaltonen

VIIME viikonloppuna järjestetyt yleisurheilun Suomen mestaruuskilpailut eli tutummin Kalevan kisat olivat pirkkalalaisittain menestyksekkäät. Mestaruutta juhlivat Vaasassa pidetyissä kilpailuissa sekä kuulantyöntäjä Emilia Kangas että kiekonheittäjä Salla Sipponen. Heistä molemmat asuvat Pirkkalassa.

Emilia Kangas nappasi kuulafinaalissa mestaruuden tuloksella 17,16. Voitto oli täpärä, sillä eroa hopealle sijoittuneen Senja Mäkitörmän tulokseen oli vain kaksi senttiä. Mestaruus on Kankaan ensimmäinen.

Salla Sipponen ylsi naisten kiekonheiton finaalissa mestaruuteen 58,49 metrin mittaisella kiekkokaarella. Sipponen on tottunut menestymään Kalevan kisoissa, sillä mestaruus on hänelle jo kahdeksas. Kilpailun jälkeen pirkkalalainen ilmoitti lopettavansa kilpailu-uransa tähän kauteen.

Mutkan kautta Pirkkalaan tuli menestystä myös naisten pika-aidoissa, joissa Reetta Hurske pinkoi huipputuloksella 12,76 kultaa. Hurskeen pitkäaikainen valmentaja Marjukka Suihko on valmennustyönsä ohella Pirkkalan lukion rehtori.